Domino’s start 30 april met drie Vegan pizza’s


Formulenieuws - Domino’s pizza lanceert maandag 30 april drie Vegan pizza’s. De pizzaketen werkte al geruime tijd aan een vernieuwde receptuur van het deeg om deze volledig ‘vegan en lactose proof’ te krijgen. Vanaf volgende week zijn de vegetarische pizza’s verkrijgbaar in alle vestigingen van de pizzaketen. Het deeg is ook op andere punten verbeterd. Zo bestaat het nieuwe recept alleen nog uit pure ingrediënten. In Nederland lanceert Domino’s drie vegan pizza’s: de ‘Vegan Margarita’, BBQ Vegan en de ‘Spicy Vegan’. Voor deze innovatie werkte Domino’s samen met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). De ambitie van Domino’s is om voor iedereen een lekkere, verse bereidde pizza te maken. Daarom werkte Domino’s de afgelopen periode hard aan de ontwikkeling van een volledig veganistische pizza. Tyla Robinson, chef Domino’s pizza: “Ons deeg bevatte wei vlokken voor de smaak en structuur van de pizza. Door dit ingrediënt te verwijderen, moesten we opnieuw naar de samenstelling van het deegrecept kijken. Daarnaast wilden niet alleen een pizza maken met een veganistische bodem, maar meteen de kans aangrijpen om het ‘standaard’ deeg te verbeteren.” Vegan keurmerk Expert op het gebied van veganisme in Nederland, de ‘Nederlandse Vereniging voor Veganisme’,  beoordeelde de vegan pizza’s van Domino’s. Een aanvraag loopt om als eerste pizzamerk in Nederland en België het ‘Vegan Keurmerk’ te mogen voeren. Debby van Velzen, woordvoerder van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme: “De vraag naar plantaardige producten is niet meer te stoppen nu steeds meer mensen ontdekken dat je perfect kan leven zonder dierlijke producten. Innovatieve bedrijven spelen in op deze veranderingen." Clean menu Het ‘nieuwe deeg’ past bij het ‘Clean Menu Beleid’ van Domino’s. Nicky Claeys, CMO Domino’s pizza Nederland en België: “In de afgelopen jaren werkten we aan het verbeteren van ons menu. Zo zijn alle ingrediënten vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen en komen de groenten van een lokale groenteboer”. Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 15.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels meer dan 245 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zo’n 15 miljoen bezorgen. Bron: Domino’s pizza/@FoodClicks Formulenieuws - Domino’s pizza lanceert maandag 30 april drie Vegan pizza’s. De pizzaketen werkte al geruime tijd aan een vernieuwde receptuur van het deeg om deze volledig ‘vegan en lactose proof’ te krijgen. Vanaf volgende week zijn de vegetarische pizza’s verkrijgbaar in alle vestigingen van de pizzaketen. Het deeg is ook op andere punten verbeterd. Zo bestaat het nieuwe recept alleen nog uit pure ingrediënten. In Nederland lanceert Domino’s drie vegan pizza’s: de ‘Vegan Margarita’, BBQ Vegan en de ‘Spicy Vegan’. Voor deze innovatie werkte Domino’s samen met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). De ambitie van Domino’s is om voor iedereen een lekkere, verse bereidde pizza te maken. Daarom werkte Domino’s de afgelopen periode hard aan de ontwikkeling van een volledig veganistische pizza. Tyla Robinson, chef Domino’s pizza: “Ons deeg bevatte wei vlokken voor de smaak en structuur van de pizza. Door dit ingrediënt te verwijderen, moesten we opnieuw naar de samenstelling van het deegrecept kijken. Daarnaast wilden niet alleen een pizza maken met een veganistische bodem, maar meteen de kans aangrijpen om het ‘standaard’ deeg te verbeteren.” Vegan keurmerk Expert op het gebied van veganisme in Nederland, de ‘Nederlandse Vereniging voor Veganisme’,  beoordeelde de vegan pizza’s van Domino’s. Een aanvraag loopt om als eerste pizzamerk in Nederland en België het ‘Vegan Keurmerk’ te mogen voeren. Debby van Velzen, woordvoerder van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme: “De vraag naar plantaardige producten is niet meer te stoppen nu steeds meer mensen ontdekken dat je perfect kan leven zonder dierlijke producten. Innovatieve bedrijven spelen in op deze veranderingen." Clean menu Het ‘nieuwe deeg’ past bij het ‘Clean Menu Beleid’ van Domino’s. Nicky Claeys, CMO Domino’s pizza Nederland en België: “In de afgelopen jaren werkten we aan het verbeteren van ons menu. Zo zijn alle ingrediënten vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen en komen de groenten van een lokale groenteboer”. Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim 15.000 vestigingen in meer dan 89 landen. De franchiseformule is sinds 1989 gevestigd in Nederland en heeft hier inmiddels meer dan 245 vestigingen. Als marktleider heeft Domino’s het meest geavanceerde delivery systeem, waardoor de koeriers jaarlijks in de Benelux zo’n 15 miljoen bezorgen. Bron: Domino’s pizza/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten

Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.

Lees bericht


Royal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew

Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.

Lees bericht

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht

Nieuw bij Captain Food de plantaardige gehaktbal

Introductie – De plantaardige gehaktbal is te gebruiken voor het bekende broodjes bal, als onderdeel van een maaltijd, direct eetbaar vanuit de jus of als een berehap met pindasaus. De nieuwe vleesloze bal van Captain Food smaakt als half-om-half gehakt en is vrijwel overal voor inzetbaar.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid