Domino’s stuurt 100 aanvragen voor mobiele lantaarnpalen uit

Bezorger bij het eerste Domino’s lichtpunt in Voorschoten

Formulenieuws – Op de actie die Domino’s uitschreef om een lichtpunt in de gemeente geplaatst te krijgen, is massaal ingeschreven. De pizzaketen heeft na één maand 100 aanvragen voor een mobiele lantaarnpaal naar gemeenten uitgestuurd.

De pizzaketen wil met de actie aandacht vragen voor meer veiligheid tijdens de donkere wintermaanden. Op de actie ontving Domino’s meer dan 150 aanvragen uit heel het land. Op haar beurt stuurde de pizzaketen afgelopen week brieven naar 100 gemeenten met de oproep om gezamenlijk donkere en onveilige plekken voor inwoners en bezorgers te verlichten. De keten is daarover nu in gesprek. Het blijkt dat ook gemeenten zelf meer wilde weten over de campagne ‘licht in duisternis’. Volgens Marianne Kemps, PR manager van Domino’s belde gemeenten op met de vraag od Domnio’s zelf lantaarnpalen ging plaatsen En of dat zo maar mocht? Kemps zegt daarover: “Natuurlijk beseffen we dat het plaatsen van verlichting de taak is van de gemeente zelf. Wel dragen we gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor veiligheid van onze pizzabezorgers en andere weggebruikers. Die veiligheid kunnen we alleen vergroten door met elkaar samen te werken. Dat gebeurt in onze ogen nog veel te weinig.”

Eerste lichtpunten

De pizzaketen wil samenwerken met zoveel mogelijk gemeenten om de veiligheid tijdens de donkere maanden te vergroten. Kemps: “Momenteel zijn we met twintig gemeenten in gesprek. Sommige gemeenten pakken zelf de verlichting op basis van de aanvragen die wij binnen hebben gekregen. Andere plaatsen vragen ons tijdelijk te ondersteunen met mobiele lichtpunten.” De mobiele lantaarnpalen, die Domino’s plaatst  werken op zon-energie en gaan automatisch aan wanneer het begint te schemeren. De keten verwacht in december de eerste lichtpunten te kunnen bezorgen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek