Dr. Oetker neemt groot belang in Nederlandse pizzabakker Magioni


Overname - De Duitse levensmiddelenfabrikant Dr. Oetker neemt een meerderheidsbelang in het Nederlandse pizzamerk Magioni. Dat bedrijf maakt pizzabodems van groente, die ook in het assortiment zitten van Dr. Oetker. Het bericht over de overname wordt door diverse media gemeld. Hoe groot het belang precies is en hoeveel er wordt betaald, is niet bekendgemaakt. Duidelijk is wel dat de pizzabakker Magioni in de belangstelling stond van meerdere bedrijven en dat Dr. Oetker een van de bedrijven is geweest die zich heeft aangemeld. Dit wordt bevestigd door oprichter Manon van Essen. Volgens Van Essen gaat het Duitse bedrijf haat helpen met de logistiek en distributie. Bovendien hebben zij veel expertise als het gaat om het bouwen van een merk. De plannen van Van Essen met Magioni strekken verder dan de landsgrenzen. DE omzet is nu nog beperkt, maar het bedrijf ziet Volgens Van Essen heeft Magioni op de Nederlandse markt een aandeel van zo’n 2 procent. Het bedrijf heeft nu vijf medewerkers. Het aantal van 13.000 pizza’s per dag dat Magioni vorig jaar verkocht steeg de afgelopen maanden volgens berichten met telkens 10 tot 15%. In vergelijking met Dr. Oetker is Magioni een zeer kleine speler. Dr.Oetker produceert zelf ruim 1 miljoen pizza’s per dag. Bron: NU.nl/@FoodClicks Overname - De Duitse levensmiddelenfabrikant Dr. Oetker neemt een meerderheidsbelang in het Nederlandse pizzamerk Magioni. Dat bedrijf maakt pizzabodems van groente, die ook in het assortiment zitten van Dr. Oetker. Het bericht over de overname wordt door diverse media gemeld. Hoe groot het belang precies is en hoeveel er wordt betaald, is niet bekendgemaakt. Duidelijk is wel dat de pizzabakker Magioni in de belangstelling stond van meerdere bedrijven en dat Dr. Oetker een van de bedrijven is geweest die zich heeft aangemeld. Dit wordt bevestigd door oprichter Manon van Essen. Volgens Van Essen gaat het Duitse bedrijf haat helpen met de logistiek en distributie. Bovendien hebben zij veel expertise als het gaat om het bouwen van een merk. De plannen van Van Essen met Magioni strekken verder dan de landsgrenzen. DE omzet is nu nog beperkt, maar het bedrijf ziet Volgens Van Essen heeft Magioni op de Nederlandse markt een aandeel van zo’n 2 procent. Het bedrijf heeft nu vijf medewerkers. Het aantal van 13.000 pizza’s per dag dat Magioni vorig jaar verkocht steeg de afgelopen maanden volgens berichten met telkens 10 tot 15%. In vergelijking met Dr. Oetker is Magioni een zeer kleine speler. Dr.Oetker produceert zelf ruim 1 miljoen pizza’s per dag. Bron: NU.nl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht






Zelfstandig Magioni Pizza vindt partner in Danerolles

Samenwerking - Het Amsterdamse Magioni, bekend van haar pizzabodems vol groente, zal vanaf 1 november 2022 weer op eigen benen staan. Dat gaat Magioni doen in nauwe samenwerking met Danerolles. Twee bedrijven met een vergelijkbaar businessmodel, kennis van de koelverse markt, complementair productportfolio en gevestigd rond Amsterdam, zo laat Magioni weten.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid