Dr. Oetker neemt groot belang in Nederlandse pizzabakker Magioni

Pizza van Dr. Oetker

Overname - De Duitse levensmiddelenfabrikant Dr. Oetker neemt een meerderheidsbelang in het Nederlandse pizzamerk Magioni. Dat bedrijf maakt pizzabodems van groente, die ook in het assortiment zitten van Dr. Oetker.

Het bericht over de overname wordt door diverse media gemeld. Hoe groot het belang precies is en hoeveel er wordt betaald, is niet bekendgemaakt. Duidelijk is wel dat de pizzabakker Magioni in de belangstelling stond van meerdere bedrijven en dat Dr. Oetker een van de bedrijven is geweest die zich heeft aangemeld. Dit wordt bevestigd door oprichter Manon van Essen.

Volgens Van Essen gaat het Duitse bedrijf haat helpen met de logistiek en distributie. Bovendien hebben zij veel expertise als het gaat om het bouwen van een merk. De plannen van Van Essen met Magioni strekken verder dan de landsgrenzen. DE omzet is nu nog beperkt, maar het bedrijf ziet

Volgens Van Essen heeft Magioni op de Nederlandse markt een aandeel van zo’n 2 procent. Het bedrijf heeft nu vijf medewerkers. Het aantal van 13.000 pizza’s per dag dat Magioni vorig jaar verkocht steeg de afgelopen maanden volgens berichten met telkens 10 tot 15%. In vergelijking met Dr. Oetker is Magioni een zeer kleine speler. Dr.Oetker produceert zelf ruim 1 miljoen pizza’s per dag.

Bron: NU.nl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek