Een op vijf Nederlanders mijdt foodtruck in verband met hygiëne

Met name 60-plussers hechten veel waarde aan goede hygiëne en mijden daarom foodtrucks

Convenience - 16 procent van de Nederlanders eet geen streetfood of maaltijden van een foodtruck uit angst voor slechte hygiëne. Met name 60-plussers zijn zich hier erg bewust van: 1 op de 5 vermijdt om die reden de foodtrucks.

Dit en meer blijkt uit het Essentials Initiative onderzoek ‘Participation for Progress’ van wereldwijd gezondheids- en hygiënemerk Essity. Hoewel de hygiënestandaard in Nederland over het algemeen hoog ligt, geeft vier op de tien Nederlanders aan wel eens een activiteit te laten uit angst voor slechte hygiëne. Bovendien is bijna de helft (43%) weleens bang om ziek te worden als gevolg van slechte hygiëne. Zelfs de populaire foodtruckfestivals worden om die reden door 16 procent van de ondervraagden vermeden.

Hygiëne medewerkers
Hoewel foodtruckfestivals als paddenstoelen uit de grond schieten, eet 16 procent van de Nederlanders geen streetfood of maaltijden van een foodtruck uit angst voor slechte hygiëne. Met name 60-plussers zijn zich hier erg bewust van: 1 op de 5 vermijdt om die reden de foodtrucks. De grootste bezorgdheid over hygiëne in foodtrucks betreft de hygiëne van de medewerkers (48%), hoe het voedsel bereid en bewaard wordt (51%) en de algehele hygiëne in foodtrucks (44%).

Top drie
De Nederlandse consument vermijdt niet alleen foodtrucks vanwege slechte hygiëne. Ook openbare toiletten zijn voor 28 procent van de Nederlanders om die reden een no-go. Eén op de tien (11%) duikt ook liever niet in een openbaar zwembad uit angst voor onhygiënische toestanden. Hoewel het met de hygiëne in Nederland niet slecht gesteld is, denkt bijna eenderde (29%) van de respondenten dat de standaard nog hoger wordt als de hygiëne in openbare gelegenheden zoals restaurants, zwembaden en sportscholen verbetert.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk