Eerste 100% plantaardige Brabantse worstenbroodje op Bakkersvak


Vakbeurzen - Morgen gaat het persbericht er uit, maar vandaag waren de 100% plataardige worstenbroodje van de Brabantsche Worstenbroodjes al te proeven. Op de driedaagse beurs Bakkersvak staat eigenaar Remco Beekman de vegetarische worstenbroodjes – handgemaakt en keilekker - zelf uit te delen. Sinds oktober vorig jaar heeft Beekman  de vegetarische worstenbroodjes in een kwaliteit ontwikkeld, dat hij met het product de markt opwil. De vakbeurs Bakkersvak geldt als vuurdoop voor de vegetarische worstenbroodjes, waarbij de vulling absoluut naar vlees smaakt , maar ook dezelfde bite heeft. Er zijn wel vaker vegetarische worstenbroodjes verkocht en aangeboden, maar dat was vaak op basis van groente en asperges. De vulling nu houdt Beekman weliswaar geheim, maar is gebaseerd op 100% eiwitten. Schuimbroden Maar er was meer verrassends op de bakkersbeurs. Beko Nederland presenteerde schuimbroden. De kleinere schuimkoekjes en plakjes kent iedereen wel, maar de broden zijn een probeersel. “We zijn benieuwd hoe de mensen hier op de bakkersbeurs er op gaan reageren. Het is in ieder geval iets anders.” Oplossingen Verder veel oplossingen van bedrijven die een bijdrage leveren aan het efficiënter maken van de organisatie. Of het nu de kassasystemen van Eijsink zijn, die inmiddels zodanig zijn uitgebreid met functies, dat vrijwel het volledige bestel- en reserveringsproces kan worden gecombineerd of dat het de botermelange Butter Blend is van Vandemoortele, alle innovaties zijn gericht op het helpen van ondernemers. Want schaarste aan personeel gaat een steeds grotere rol spelen, aan de voorkant van horecazaken, maar ook in de keuken. De Butter Blend is een oplossing voor in de keuken omdat het veel eenvoudiger deegtoepassingen maakt voor koekjes en cakes. Niet alleen kan het deeg sneller en eenvoudiger worden gemaakt, maar ook goedkoper omdat er verhoudingsgewijs minder kostbare roomboter in zit. Voor veel ambachtelijke bakkers is dat dan weer vaak een probleem, want kwaliteit gaat bij hen boven alles. Maar omdat deeg meestal gemengd wordt met andere ingrediënten loopt de echte roombotersmaak toch terug, zodat het smaakverschil in de praktijk niet opweegt tegen de kosten en tijdverlies. Ook blijkt dat, zeker bij verdere bewerking, de consument het verschil met 100% roomboter niet proeft. Inspiratie Veder op de beurs veel inspiratie op het gebeid van presenteren en verpakken. Maandagmorgen vindt ook de aftrap plaats van het Nationale Schoolontbijt en zijn er de komende dagen nog diverse vakwedstrijden. Ook zijn er diverse toeleveranciers aanwezig op het gebied van ijs en ijsmachines. De vakbeurs voor bakkerijbedrijven en ijsbereiders in de Evenementenhal in Gorinchem duurt nog tot dinsdag 12 maart. Bron: @FoodClicks Vakbeurzen - Morgen gaat het persbericht er uit, maar vandaag waren de 100% plataardige worstenbroodje van de Brabantsche Worstenbroodjes al te proeven. Op de driedaagse beurs Bakkersvak staat eigenaar Remco Beekman de vegetarische worstenbroodjes – handgemaakt en keilekker - zelf uit te delen. Sinds oktober vorig jaar heeft Beekman  de vegetarische worstenbroodjes in een kwaliteit ontwikkeld, dat hij met het product de markt opwil. De vakbeurs Bakkersvak geldt als vuurdoop voor de vegetarische worstenbroodjes, waarbij de vulling absoluut naar vlees smaakt , maar ook dezelfde bite heeft. Er zijn wel vaker vegetarische worstenbroodjes verkocht en aangeboden, maar dat was vaak op basis van groente en asperges. De vulling nu houdt Beekman weliswaar geheim, maar is gebaseerd op 100% eiwitten. Schuimbroden Maar er was meer verrassends op de bakkersbeurs. Beko Nederland presenteerde schuimbroden. De kleinere schuimkoekjes en plakjes kent iedereen wel, maar de broden zijn een probeersel. “We zijn benieuwd hoe de mensen hier op de bakkersbeurs er op gaan reageren. Het is in ieder geval iets anders.” Oplossingen Verder veel oplossingen van bedrijven die een bijdrage leveren aan het efficiënter maken van de organisatie. Of het nu de kassasystemen van Eijsink zijn, die inmiddels zodanig zijn uitgebreid met functies, dat vrijwel het volledige bestel- en reserveringsproces kan worden gecombineerd of dat het de botermelange Butter Blend is van Vandemoortele, alle innovaties zijn gericht op het helpen van ondernemers. Want schaarste aan personeel gaat een steeds grotere rol spelen, aan de voorkant van horecazaken, maar ook in de keuken. De Butter Blend is een oplossing voor in de keuken omdat het veel eenvoudiger deegtoepassingen maakt voor koekjes en cakes. Niet alleen kan het deeg sneller en eenvoudiger worden gemaakt, maar ook goedkoper omdat er verhoudingsgewijs minder kostbare roomboter in zit. Voor veel ambachtelijke bakkers is dat dan weer vaak een probleem, want kwaliteit gaat bij hen boven alles. Maar omdat deeg meestal gemengd wordt met andere ingrediënten loopt de echte roombotersmaak toch terug, zodat het smaakverschil in de praktijk niet opweegt tegen de kosten en tijdverlies. Ook blijkt dat, zeker bij verdere bewerking, de consument het verschil met 100% roomboter niet proeft. Inspiratie Veder op de beurs veel inspiratie op het gebeid van presenteren en verpakken. Maandagmorgen vindt ook de aftrap plaats van het Nationale Schoolontbijt en zijn er de komende dagen nog diverse vakwedstrijden. Ook zijn er diverse toeleveranciers aanwezig op het gebied van ijs en ijsmachines. De vakbeurs voor bakkerijbedrijven en ijsbereiders in de Evenementenhal in Gorinchem duurt nog tot dinsdag 12 maart. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Gastvrij Rotterdam inspiratie voor kritische blik op eigen bedrijf

Beurzen - De eerste dag van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam was vooral druk en warm. Ondanks het feit dat er geen echte noviteiten bij de standhouders te zien zijn, biedt de beurs voldoende inspiratie voor ondernemers om de eigen bedrijfsvoering kritisch onder de loep te nemen. Laat dat nu een van de belangrijkste motivaties zijn om een beurs te bezoeken....

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid