Eerste Dunkin' Donuts in Nederland opent op 23 maart

Formulenieuws – De eerste Dunkin' Donuts in Nederland gaat donderdag 23 maart aanstaande aan de Amsterdamse Nieuwendijk in Amsterdam open. Een wereldprimeur, want de inrichting is volgens de nieuwste internationale huisstijlelementen vormgegeven. Dat maakt Dunkin' Donuts vandaag bekend.

De Amerikaanse leiding van Dunkin' Donuts komt voor de primeur naar Amsterdam en opent samen met de Nederlandse franchisenemer de winkel voor het publiek. De eerste bezoeker die in de rij voor de winkel staat, krijgt de eer het lint door te knippen en de winkel officieel te openen. Tijdens de openingsdag kunnen bezoekers genieten van live entertainment, bijzondere producten en speciale giveaways. De eerste honderd klanten winnen een jaar lang gratis donuts.

Dunkin' Donuts’ assortiment bestaat uit verschillende versgebakken bagels, muffins, croissants en donuts. Exclusief voor Nederland zijn donuts met de naam van Hollandse iconen als Delfts Blauw, De Tulp en De Molen aan het assortiment toegevoegd. Ook doet het nieuwste koekje bij de koffie zijn intrede, namelijk een donut met een oer-Hollandse koekjessmaak.

Naast de inrichting volgens de niuewe internationale huisstijlregels maakt Dunkin' Donuts met het tegelwerk in de sfeer van Delfts Blauw ook een knipoog in uitstraling naar het Nederlandse verleden. Verder is er voor de inrichting gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. 

"We zijn erg blij dat de eerste Dunkin' Donuts op het punt staat open te gaan. We gaan er alles aan doen onze bezoekers te verrassen met Dunkin' Donuts assortiment coffee & baked goods," aldus Nabil Besali, CEO van Amba Daoud BV en master franchisenemer van Dunkin' Donuts in Nederland. "De opening van deze eerste Dunkin' Donuts in Nederland is een belangrijke mijlpaal," zegt Bill Mitchell, President Dunkin' Brands International. "We zijn trots op de samenwerking met onze Nederlandse partner die een belangrijke rol gaat spelen in het op de kaart zetten van ons merk in Nederland.” Het is de bedoeling dat er de komende jaren meerdere Dunkin' Donuts in Nederland openen, tot een aantal van ongeveer 25.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek