Eerste Europese Johnnie Walker House geopend op Schiphol

Het Johnnie Walker House

FormulenieuwsDiageo Global Travel heeft in samenwerking met Schiphol Airport Retail het eerste Johnnie Walker House in Europa geopend. Het huis is bedoeld om reizigers te informeren over de herkomst en geschiedenis van het merk.

Het Johnnie Walker House heeft een oppervlakte van 162m² en is verdeeld over twee verdiepingen. Gasten hebben de mogelijkheid een bijzondere tasting te doen in de exclusieve privébar op de eerste etage die het hele jaar open is voor Johnnie Walker House members. De bar wordt gerund door HMSHost. Het huis is open voor alle reizigers die Lounge 2 passeren.

Doug Bagley, Managing Director, Diageo Global Travel and Middle East: “Schiphol is Europa’s vijfde grootste luchthaven. Het verwelkomt jaarlijks 26 miljoen reizigers en verwacht de komende jaren sneller te groeien dan de andere luchthavens in Europa. Deze groei, samen met de groeiende vraag naar luxe, gedistilleerde dranken in travel retail biedt ons de ultieme mogelijkheid om reizigers een innovatieve en aantrekkelijke winkelervaring te bieden, die hen tegelijkertijd toegang geeft tot ’s werelds beste Schotse whisky’s en exclusieve House edities.”

Het Johnnie Walker House heeft een aantal unieke elementen, die geïnspireerd zijn op de reis die Johnnie Walker naar Nederland maakte in 1913. Zo is er een Blue Label Casks Edition, die exclusief verkrijgbaar is. Om de opening te vieren heeft Nederlands kunstenaar Merijn Hos de Delfts blauwe fles geïllustreerd. Johnnie Walker’s iconische ‘Striding Man’ staat hier op afgebeeld terwijl hij van Schotland naar Schiphol reist in een grote houten klomp, die wordt omringd door iconische tulpen, molens en fietsen.

Daarnaast zijn er voor het eerst in Europa de Johnnie Walker House Exclusive Collections verkrijgbaar in retail, zoals de John Walker & Sons Master Blenders Collection, Johnnie Walker Epic Dates Collection en Johnnie Walker House Zodiac Collection.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek