Eerste Nederlandse Coffee Bar van IKEA geopend in Utrecht

De nieuwe Coffee Bar van Ikea in de vestiging in Utrecht Foto: Tim Buiting/IKEA

Formulenieuws - De eerste Nederlandse Coffee Bar van IKEA is deze week geopend in de vestiging in Utrecht. De Coffee Bar in Utrecht is een pilot voor de rest van het land.

IKEA heeft voor deze bar, met ruim zestig zitplaatsen, nieuwe en bestaande collega's op laten leiden door professionele barista's. IKEA test en onderzoekt voortdurend nieuwe concepten; oplossingen die antwoord geven op de wensen, dromen en behoeftes van de klant. De Coffee Bar bij IKEA Utrecht is daar een voorbeeld van.

De Coffee Bar is te vinden aan het begin van het IKEA Restaurant, als shop-in-shop, en heeft een apart zitgedeelte. Om de Coffee Bar te kunnen realiseren, is de indeling van het IKEA Restaurant in Utrecht op de schop gegaan. Daarmee zijn zestig zitplaatsen bij de Coffee Bar gerealiseerd en is het totaal aantal zitplaatsen in het IKEA Restaurant van 579 naar 637 gestegen: ruim negentig extra plekken in totaal.

De uitstraling van de Coffee Bar is anders dan wat men gewend is van IKEA. Klanten kunnen aan de bar zitten met een kop koffie, zitten in een fauteuil, of een glas getapt munt- en citroenwater nemen. Ook staat er een leestafel met boeken en tijdschriften.  De speciale werkplekken aan de bar maken het ook een plek waar studenten te kunnen of mensen die in de buurt kunnen komen werken. Voor mensen met haast, is er take-away koffie.

Bron: @FoodClicks/IKEA

Auteur: Steffen van Beek