Eerste Spar Express bij Texaco-station opent in Geertruidenberg

In Zuid-Afrika werkt Spar samen met Shell.

Openingen – De eerste Spar Express bij een Texaco-tankstation opent donderdag in het Brabantse Geertruidenberg. Kort daarop volgen de openingen in Amstelveen en Ypenburg.

Dit heeft Spar zojuist bevestigd. De keten geeft in eerste instantie weinig ruchtbaarheid aan de opening, de officiële opening vindt op een later moment plaats. Wel is duidelijk dat in de Express-winkels de combinatie van direct consumeren met de dagelijkse boodschappen voor de komende acht à tien uur centraal staan. Uitgangspunt voor de te bouwen winkels is het cityconcept waarvan Spar inmiddels 27 winkels heeft in Nederland. Afhankelijk van de omgeving zal het assortiment worden aangepast aan de behoefte van buurtbewoners, verblijvers en passanten.

Pilotfase
Het is de bedoeling dat, als de samenwerking in de pilotfase goed bevalt en de resultaten zijn zoals verwacht, er de komende jaren meer Spar-gemakswinkels worden geopend in tankstations. Spar kent in het buitenland al veel winkels op tankstations. Die ervaring is meegenomen in de ontwikkeling van de Nederlandse Spar Express-winkels.

Bron: @FoodClicks
 

Auteur: Martijn Louws