Eerste Spar Express tankshop van Texaco geopend in Geertruidenberg


Tankshops - In Geertruidenberg is donderdag de eerste Spar Express shop in een Texaco tankstation geopend. In het shopconcept neemt het assortiment supermarktproducten een prominente plaats in de schappen in. De komende maanden krijgen nog vier tankstations een Spar, onder meer in Amstelveen en Den Haag-Ypenburg. In de Spar Express-winkels staat de combinatie van direct consumeren met de dagelijkse boodschappen voor de komende acht à tien uur centraal. De shop heeft geen statafels of andere mogelijkheden om te zitten. Opvallend is ook het vrijwel ontbreken van de merknaam en uitstraling van Texaco. Uitgangspunt voor de Spar Express is het cityconcept waarvan Spar inmiddels 27 winkels in Nederland telt. Dat telt een compact aanbod aan supermarktproducten en eten en drinken, met name koffie en broodjes, voor onderweg. Aangepast Afhankelijk van de omgeving zal het assortiment worden aangepast aan de behoefte van buurtbewoners, verblijvers en passanten. Het is de bedoeling dat als de samenwerking in de pilotfase goed bevalt en de resultaten zijn zoals verwacht, er de komende jaren meer Spar-gemakswinkels worden geopend in tankstations. Spar kent in het buitenland al veel winkels in tankstations. Die ervaring is meegenomen in de ontwikkeling van de Nederlandse Spar Express-winkels. Bron: @FoodClicks Meer over de samenwerking tussen Texaco en Spar in de komende januari-uitgave van @FoodClicks Tankshops - In Geertruidenberg is donderdag de eerste Spar Express shop in een Texaco tankstation geopend. In het shopconcept neemt het assortiment supermarktproducten een prominente plaats in de schappen in. De komende maanden krijgen nog vier tankstations een Spar, onder meer in Amstelveen en Den Haag-Ypenburg. In de Spar Express-winkels staat de combinatie van direct consumeren met de dagelijkse boodschappen voor de komende acht à tien uur centraal. De shop heeft geen statafels of andere mogelijkheden om te zitten. Opvallend is ook het vrijwel ontbreken van de merknaam en uitstraling van Texaco. Uitgangspunt voor de Spar Express is het cityconcept waarvan Spar inmiddels 27 winkels in Nederland telt. Dat telt een compact aanbod aan supermarktproducten en eten en drinken, met name koffie en broodjes, voor onderweg. Aangepast Afhankelijk van de omgeving zal het assortiment worden aangepast aan de behoefte van buurtbewoners, verblijvers en passanten. Het is de bedoeling dat als de samenwerking in de pilotfase goed bevalt en de resultaten zijn zoals verwacht, er de komende jaren meer Spar-gemakswinkels worden geopend in tankstations. Spar kent in het buitenland al veel winkels in tankstations. Die ervaring is meegenomen in de ontwikkeling van de Nederlandse Spar Express-winkels. Bron: @FoodClicks Meer over de samenwerking tussen Texaco en Spar in de komende januari-uitgave van @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht


REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht

Consumentenbestedingen stegen in 2023 met 6%

Analyse - De consumentenbestedingen in fast moving consumer goods (FMCG) en Tech & Durables (T&D) stegen in 2023 met 6 procent ten opzichte van 2022. Het markttotaal komt daarmee uit op 78,6 miljard euro in 2023. Dat blijkt uit de nieuwe NIQ Retail Spend Barometer, die de verkoopgegevens verzamelt van zowel NIQ als GfK. 

Lees bericht

‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht


Marco van Bergen sluit zijn Udens toprestaurant OONIVOO

Horeca - Het Udense toprestaurant OONIVOO WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren. Dat heeft eigenaar Marco van Bergen laten weten. Inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalockdowns zijn de reden. Hij is nog op zoek naar een partij die de lopende huurovereenkomst en de inrichting van het restaurant wil overnemen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid