Eerste stap naar “Europese” Euro-Toques

Horeca – Euro-Toques is een stap dichter bij een Europese organisatie gekomen, nu ETN-voorzitter Ted Jansen door een aantal vergelijkbare organisatie in Europa is gevraagd de functie van “Trésorier” (penningmeester) te vervullen en tevens de lead te nemen in de herstructurering van ETI.

Ooit was Euro-Toques, zoals de naam zegt, een Europese vereniging. Verschillende Europese landen hadden hun eigen vereniging die aangesloten waren in een Europees samenwerkingsverband. Door verschil van inzicht is de internationale club van Euro-Toques toen uiteen gevallen. Sinds maart 2009 is Nederland onder de naam Euro-Toques Nederland (ETN) verder gegaan.

Inmiddels is de Nederlandse tak met ruim 135 leden de grootste restaurant organisatie in Nederland, dankzij een eigen controle en beoordelingssysteem dat strikt toeziet op de naleving van de Code van Eer. En het succes dat dit in Nederland heeft opgeleverd is binnen Euro-Toques Internationaal doorgedrongen en wordt thans binnen Europa als voorbeeld gezien.

Tijdens een internationale ontmoeting is er echter tussen een aantal landen weer toenadering gezocht voor een Europse organisatie. Het is de bedoeling dat deze internationale organisatie weer aan tafel komt te zitten bij het Europees Parlement en dat er een internationale uitwisseling ontstaat van stagiaires en leerling koks. Maar belangrijkste punt is dat er weer eenheid en eensgezindheid komt onder de 17 aangesloten landen.

Bron: Euro-Toques

Auteur: Steffen van Beek