Efteling opent vernieuwd restaurant Fabula

De Wereldkeuken in de nieuwe Efteling attractie Fabula Foto: De Efteling

Leisure – Gelijktijdig met de opening van een nieuwe attractie heeft de Efteling ook een nieuw restaurant geopend. Het attractiepark veranderde daarvoor het oude zelfbedieningsrestaurant Octopus in Restaurant Fabula.

Het restaurant dat vlak bij de uitgang zit richt zich qua assortiment op de wereldkeuken. De nieuwe horecagelegenheid kent ook een afdeling voor de koude dranken en kleine hapjes met de naam savannebar. De menukaart van restaurant Fabula bestaat uit burgers, salades en maaltijdboxen, geïnspireerd op de Fabula-4D-film. Een animatiefilm over een knorrige beer en dappere eekhoorn, die de film PandaDroom uit 2002 vervangt.

Drie natuurgebieden

Alle producten en gerechten kennen als basis de drie natuurgebieden vanuit de nieuwe film zoals savanne, ocean en jungle. Namen die ook synoniem staan voor de ingrediënten kip, vis of vegetarisch. Speciaal voor de kinderen is er ook een Gromm-menu bestaande uit een kipbruger, wrap of pasta die kan worden aangevuld met snoeptomaatjes of een fruitsalade. Het 'Fabula'-bordje waarop het menu van 8 euro wordt geserveerd mag door de kinderen worden meegenomen naar huis.

Bestelzuilen

Alle producten en gerechten zijn te bestellen via bestelzuilen en ook dat is nieuw binnen de horecalocatie. Bovendien kunnen alle producten en gerechten ter plekke worden gegeten of worden meegenomen. Het restaurant kent ruimere openingstijden dan het park. In het restaurant zijn ook de souvenirs van Fabula te koop.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek