Einddatum activiteiten Foodora toch nog niet duidelijk

Foodora met eerst overleg hebben met UWV en vakbonden voordat definitieve vertrekdatum kan worden vastgesteld

Bezorgdienst – Maaltijdbezorger Foodora laat weten in een reactie aan @FoodClicks dat zij weliswaar 15 september hebben genoemd als einddatum aan hun partners, maar dan als deadline voor de periode waarin het bedrijf het UWV en vakbonden kan raadplegen wat betreft de intentie om de activiteiten te stoppen.

De einddatum van alle activiteiten op 15 september zoals @FoodClicks die eerder op 10 september jl. meldde is daarom te prematuur.

Een definitief besluit over beëindiging van de activiteiten is er nog niet. De gesprekken daarover lopen nog. Aan de hand van die gesprekken zal eventueel een uiteindelijke einddatum worden vastgesteld en gecommuniceerd. Op dit moment is er alleen maar sprake van een intentie tot sluiting, zo laat Ilja Flohr van Foodora aan @FoodClicks weten.

Een daadwerkelijke sluiting en de datum waarop dit zal plaatsvinden is momenteel nog onbekend. “Eerst zullen wij het overleg met vakbonden en UWV moeten afwachten wat betreft onze aanvraag voor een collectief ontslag,” aldus Flohr.

Foodora stopt in Nederland omdat het, zonder mega-investeringen, niet meer de nummer 1 of 2 positie in ons land kan innemen, mede door de sterke concurrentie van Thuisbezorgd, UberEats en Deliveroo. In overleg met moederbedrijf Deliveroo Hero is daarop besloten de activiteiten te beëindigen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek