Euro-Toques inaugureert De Molenaar in Onderdendam


Bekroning - Restaurant “De Molenaar” in Onderdendam, bij Groningen, is toegelaten tot de Euro-Toques. De visie die eigenaar en chef kok Martin Kooijker op het vak heeft sluit naadloos aan op de Code van eer die Euro-Toques Nederland hanteert. Martin Kooijker nam het restaurant eind vorig jaar over, toen het nog “In de Molen” heette, een Michelinster bezat en waar hijzelf als sous chef werkte. Kooijker werkt nu met producten die allemaal uit de buurt komen. Zo haalt hij de vis vers van de visafslag bij Lauwersoog en de groenten en kruiden komen zoveel als mogelijk uit de plaatselijke dorpstuin. Ook heeft hij contact met een lokale jager voor het stukje wild. De sabrage, een vast onderdeel bij de inauguratie van een nieuw lid, werd onder toezicht van Daam Scharloo uitgevoerd door Erica van Lente, de burgemeester van de gemeente Bedum, waar Onderdendam onder valt. Als een volleerd schermer sloeg zij met de sabel de kurk van de fles champagne, waarna geproost kon worden op de toetreding. Bron: Euro-Toques Bekroning - Restaurant “De Molenaar” in Onderdendam, bij Groningen, is toegelaten tot de Euro-Toques. De visie die eigenaar en chef kok Martin Kooijker op het vak heeft sluit naadloos aan op de Code van eer die Euro-Toques Nederland hanteert. Martin Kooijker nam het restaurant eind vorig jaar over, toen het nog “In de Molen” heette, een Michelinster bezat en waar hijzelf als sous chef werkte. Kooijker werkt nu met producten die allemaal uit de buurt komen. Zo haalt hij de vis vers van de visafslag bij Lauwersoog en de groenten en kruiden komen zoveel als mogelijk uit de plaatselijke dorpstuin. Ook heeft hij contact met een lokale jager voor het stukje wild. De sabrage, een vast onderdeel bij de inauguratie van een nieuw lid, werd onder toezicht van Daam Scharloo uitgevoerd door Erica van Lente, de burgemeester van de gemeente Bedum, waar Onderdendam onder valt. Als een volleerd schermer sloeg zij met de sabel de kurk van de fles champagne, waarna geproost kon worden op de toetreding. Bron: Euro-Toques

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Brasserie Le Nord in Bilthoven wordt Euro-Toques lid

Duurzaam - Brasserie Le Nord in Bilthoven is feestelijk toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de vereniging van restaurants die ambachtelijkheid en regionaliteit propageert. De toetreding vond plaats in aanwezigheid van een van de founders van deze inmiddels grootste restaurantvereniging van Nederland, Paul Fagel. Brasserie Le Nord, onlangs nog uitgeroepen tot “Leukste restaurant van de gemeente De Bilt”, werd geprezen door wethouder...

Lees bericht


Euro-Toques werkt volop samen in tien ‘We Are Food’-events

Samenwerking – Euro-Toques restaurants in Brabant en Limburg verlenen hun medewerking aan de 'We Are Food' thema-evenementen. Nu Brabant is verkozen tot 'Europese Regio van de Gastronomie 2018' vindt er gedurende tien maanden telkens één actueel food thema in de spotlights. De tien thema's zijn aangedragen door Brabantse food ondernemers, restaurants, boeren, consumenten, zorgprofessionals, scholen en opleidingen. Euro-Toques vindt het belangrijk...

Lees bericht

Eerste stap naar “Europese” Euro-Toques

Horeca – Euro-Toques is een stap dichter bij een Europese organisatie gekomen, nu ETN-voorzitter Ted Jansen door een aantal vergelijkbare organisatie in Europa is gevraagd de functie van “Trésorier” (penningmeester) te vervullen en tevens de lead te nemen in de herstructurering van ETI. Ooit was Euro-Toques, zoals de naam zegt, een Europese vereniging. Verschillende Europese landen hadden hun eigen vereniging...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid