Euro-Toques werkt volop samen in tien 'We Are Food'-events


Samenwerking – Euro-Toques restaurants in Brabant en Limburg verlenen hun medewerking aan de 'We Are Food' thema-evenementen. Nu Brabant is verkozen tot 'Europese Regio van de Gastronomie 2018' vindt er gedurende tien maanden telkens één actueel food thema in de spotlights. De tien thema's zijn aangedragen door Brabantse food ondernemers, restaurants, boeren, consumenten, zorgprofessionals, scholen en opleidingen. Euro-Toques vindt het belangrijk om boeren, restaurants, opleidingen en studenten zoveel mogelijk te betrekken bij thema’s omdat ons voedselsysteem drastisch zal moeten veranderen. Gedurende tien maanden wordt ruimschoots de gelegenheid geboden om te laten zien hoe er wordt gewerkt aan het voedselsysteem van de toekomst dat beter is voor mens, dier en milieu. In maart is het het thema 'samen tegen verspilling' van start gegaan. De aftrap hiervoor werd donderdag 1 maart gegeven bij Euro-Toques lid De Gertruda Hoeve, in Son en Breugel. Chef en eigenaar Evert Thielen benaderde het thema door een menu te serveren met de verwerking van het lokale varken van 'Kop tot Staart'. Euro-Toques restaurants in Brabant en Limburg besteden hier aandacht aan tijdens het We Are Food evenement door hun gasten te laten proeven van een menu waar varkensvlees in verwerkt wordt volgens het zogenaamde 'verwaardingsprincipe'. Dit principe is gestoeld op de volledige verwerking van het varken van kop tot staart. Met de verwerking van het hele varken wil men eveneens het varkensvlees een beter imago gegeven. Bron: Euro-Toques Samenwerking – Euro-Toques restaurants in Brabant en Limburg verlenen hun medewerking aan de 'We Are Food' thema-evenementen. Nu Brabant is verkozen tot 'Europese Regio van de Gastronomie 2018' vindt er gedurende tien maanden telkens één actueel food thema in de spotlights. De tien thema's zijn aangedragen door Brabantse food ondernemers, restaurants, boeren, consumenten, zorgprofessionals, scholen en opleidingen. Euro-Toques vindt het belangrijk om boeren, restaurants, opleidingen en studenten zoveel mogelijk te betrekken bij thema’s omdat ons voedselsysteem drastisch zal moeten veranderen. Gedurende tien maanden wordt ruimschoots de gelegenheid geboden om te laten zien hoe er wordt gewerkt aan het voedselsysteem van de toekomst dat beter is voor mens, dier en milieu. In maart is het het thema 'samen tegen verspilling' van start gegaan. De aftrap hiervoor werd donderdag 1 maart gegeven bij Euro-Toques lid De Gertruda Hoeve, in Son en Breugel. Chef en eigenaar Evert Thielen benaderde het thema door een menu te serveren met de verwerking van het lokale varken van 'Kop tot Staart'. Euro-Toques restaurants in Brabant en Limburg besteden hier aandacht aan tijdens het We Are Food evenement door hun gasten te laten proeven van een menu waar varkensvlees in verwerkt wordt volgens het zogenaamde 'verwaardingsprincipe'. Dit principe is gestoeld op de volledige verwerking van het varken van kop tot staart. Met de verwerking van het hele varken wil men eveneens het varkensvlees een beter imago gegeven. Bron: Euro-Toques

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Brasserie Le Nord in Bilthoven wordt Euro-Toques lid

Duurzaam - Brasserie Le Nord in Bilthoven is feestelijk toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de vereniging van restaurants die ambachtelijkheid en regionaliteit propageert. De toetreding vond plaats in aanwezigheid van een van de founders van deze inmiddels grootste restaurantvereniging van Nederland, Paul Fagel. Brasserie Le Nord, onlangs nog uitgeroepen tot “Leukste restaurant van de gemeente De Bilt”, werd geprezen door wethouder...

Lees bericht


Euro-Toques inaugureert De Molenaar in Onderdendam

Bekroning - Restaurant “De Molenaar” in Onderdendam, bij Groningen, is toegelaten tot de Euro-Toques. De visie die eigenaar en chef kok Martin Kooijker op het vak heeft sluit naadloos aan op de Code van eer die Euro-Toques Nederland hanteert. Martin Kooijker nam het restaurant eind vorig jaar over, toen het nog “In de Molen” heette, een Michelinster bezat en waar...

Lees bericht

Eerste stap naar “Europese” Euro-Toques

Horeca – Euro-Toques is een stap dichter bij een Europese organisatie gekomen, nu ETN-voorzitter Ted Jansen door een aantal vergelijkbare organisatie in Europa is gevraagd de functie van “Trésorier” (penningmeester) te vervullen en tevens de lead te nemen in de herstructurering van ETI. Ooit was Euro-Toques, zoals de naam zegt, een Europese vereniging. Verschillende Europese landen hadden hun eigen vereniging...

Lees bericht

Bezorgservice Deliveroo breidt uit in Brabant

Bezorgdienst - Deliveroo, de bezorgdienst voor maaltijden, breidt vandaag uit naar Tilburg en Den Bosch. Daarmee komt het aantal steden waar de fiets bezorgdienst actief is op twaalf waarvan vier in Brabant. Deliveroo werkt nu met meer dan 1700 riders in Nederland en kan op die manier twee miljoen Nederlanders bereiken. De steden Tilburg en Den Bosch zijn een uitbreiding op...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid