Exki opent vierde filiaal in Utrecht


Formulenieuws - De Belgische formule Exki heeft haar vierde vestiging in Nederland geopend. Het nieuwe EXKi filiaal is te vinden in het Horeca Pavilion op het Utrechtse Stationsplein. De locatie zit op de kruising van de ingang naar het stationsgedeelte en op de hoek van de traverse. Een uitstekende locatie en dat was direct op de eerste dag merkbaar, want mensen wandelde spontaan binnen. Het verhaal van Exki begint in België in 1999. Ondernemer Joep van Haaften kwam in aanraking met het bijzondere concept toen hij in Brussel woonde. Hij besloot de stoute schoenen aan te trekken en opende de eerste Nederlandse Exki vestiging in Den Haag. Van Haaften: ‘Ik was gelijk onder de indruk van de Exki aanpak; de producten, de sfeer, de filosofie. Als je het ervaart, dan weet je direct ‘dit bestaat nog niet in Nederland’.’ Vandaag telt Exki 90 restaurants in 6 landen: Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg, Italië en Duitsland. Snel en gezond De nieuwe locatie in Utrecht doet denken aan de traditionele buffetaanpak. Wie snel en efficiënt een gezond ontbijt of lunch wil nuttigen of wil meenemen kan goed terecht. EXKi verzorgt wat dat betreft een verrassend alternatief voor de traditionele fast food formule door versbereide en natuurlijke producten aan te bieden, om mee te nemen of ter plaatse op te eten, op elk moment van de dag. Het aanbod bestaat uit dagverse, gezonde producten bereid op basis van eigen recepten. Er wordt vooral met verse seizoensgroenten gewerkt, die ook zo veel mogelijk lokaal en biologisch geteeld zijn. Elke maand staat er een groente in de spotlight en zijn er nieuwe gerechten rondom deze groente te verkrijgen. Naast de wisselende seizoensgroenten verschijnt er twee keer per jaar een geheel nieuwe kaart. Alle producten voldoen zoveel mogelijk aan verantwoorde richtlijnen. Zo is de vis duurzame gevangen en gebruikt het bedrijf alleen de biologische Vita-kip van lokale boerderijen. Daarnaast wordt verantwoord gebruik gemaakt van hulpbronnen als: water, bodem, energie. Er is ook aandacht voor verschillende dieetvoorkeuren, bij EXKi vind je veel vegetarische, vegan, glutenvrije en lactosevrije gerechten en wordt er bewust omgegaan met het gebruik van zout en suikers. Op bordjes wordt dat de consument duidelijk gemaakt. Bron: @FoodClicks Formulenieuws - De Belgische formule Exki heeft haar vierde vestiging in Nederland geopend. Het nieuwe EXKi filiaal is te vinden in het Horeca Pavilion op het Utrechtse Stationsplein. De locatie zit op de kruising van de ingang naar het stationsgedeelte en op de hoek van de traverse. Een uitstekende locatie en dat was direct op de eerste dag merkbaar, want mensen wandelde spontaan binnen. Het verhaal van Exki begint in België in 1999. Ondernemer Joep van Haaften kwam in aanraking met het bijzondere concept toen hij in Brussel woonde. Hij besloot de stoute schoenen aan te trekken en opende de eerste Nederlandse Exki vestiging in Den Haag. Van Haaften: ‘Ik was gelijk onder de indruk van de Exki aanpak; de producten, de sfeer, de filosofie. Als je het ervaart, dan weet je direct ‘dit bestaat nog niet in Nederland’.’ Vandaag telt Exki 90 restaurants in 6 landen: Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg, Italië en Duitsland. Snel en gezond De nieuwe locatie in Utrecht doet denken aan de traditionele buffetaanpak. Wie snel en efficiënt een gezond ontbijt of lunch wil nuttigen of wil meenemen kan goed terecht. EXKi verzorgt wat dat betreft een verrassend alternatief voor de traditionele fast food formule door versbereide en natuurlijke producten aan te bieden, om mee te nemen of ter plaatse op te eten, op elk moment van de dag. Het aanbod bestaat uit dagverse, gezonde producten bereid op basis van eigen recepten. Er wordt vooral met verse seizoensgroenten gewerkt, die ook zo veel mogelijk lokaal en biologisch geteeld zijn. Elke maand staat er een groente in de spotlight en zijn er nieuwe gerechten rondom deze groente te verkrijgen. Naast de wisselende seizoensgroenten verschijnt er twee keer per jaar een geheel nieuwe kaart. Alle producten voldoen zoveel mogelijk aan verantwoorde richtlijnen. Zo is de vis duurzame gevangen en gebruikt het bedrijf alleen de biologische Vita-kip van lokale boerderijen. Daarnaast wordt verantwoord gebruik gemaakt van hulpbronnen als: water, bodem, energie. Er is ook aandacht voor verschillende dieetvoorkeuren, bij EXKi vind je veel vegetarische, vegan, glutenvrije en lactosevrije gerechten en wordt er bewust omgegaan met het gebruik van zout en suikers. Op bordjes wordt dat de consument duidelijk gemaakt. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca gaat speeddaten met talenten

Horeca – Horecabedrijven gaan woensdag speeddaten met talenten. Vanwege het enorme aantal horecavacatures in Utrecht is het voor leerbedrijven van belang zichzelf op de juiste wijze in de kijker te spelen. En dat is precies wat de vertegenwoordigers van ruim 70 horecabedrijven uit de regio Utrecht aanstaande woensdag tijdens de jaarlijkse speeddate op het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein zullen proberen

Lees bericht


Gidslancering Gault&Millau 2022 in Tivoli Vredenburg

Horeca - Na de bekendmaking vorige week dat de Horecava 2022 definitief niet door gaat, laat Gault&Millau Nederland weten dat de gidslancering een nieuwe datum en locatie krijgt. De Gault&Millau Gidslancering en Awarduitreiking 2022 zal nu plaatsvinden op maandag 14 maart 2022 in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Lees bericht


BUNK Hotels opent eerste vestiging in Utrecht

Hotel – Onlangs opende in de monumentale Westerkerk in Utrecht BUNK de eerste locatie. Het is een plek waar mensen kunnen eten, drinken, werken en slapen. BUNK biedt een café, restaurant en bar met zelfgebrouwen bier, maaltijden vanuit de wereldkeuken vanaf 10 euro en lange tafels om aan te eten, borrelen, werken of gewoon te hangen, zo laat het hotel weten. Ook...

Lees bericht


‘Ontbijt en lunch bestellen’ is populair in Utrecht

Analyse - Uit data van maaltijdbezorger Deliveroo blijkt dat de stad Utrecht het grootst aantal bestellingen rond ontbijt- en lunchtijd van Nederland heeft. Sinds begin dit jaar kent de stad 55% meer ontbijtbestellingen en een 100% stijging in lunchbestellingen. Meest bestelde type lunch in de stad is ‘het belegde broodje’. Deliveroo is begin 2018 gestart met bezorgen tijdens het ontbijt en de lunch...

Lees bericht

Utrecht Centraal Station krijgt dit voorjaar nieuwe restaurantformules

Convenience - In navolging van onder meer Amsterdam CS openen dit voorjaar ook op Utrecht Centraal Station meerdere winkels en gemaksformules hun deuren. In gebouw Het Paviljoen dat zich bevindt boven spoor 1 en 2 openen binnen enkele weken onder meer fastserviceformule Vapiano (15 maart) en TGI Fridays (23 april) hun deuren. Ook openen er op korte termijn restaurants van fritesformule Manneken Pis, The...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid