FairBeleg introduceert vegetarisch broodbeleg

De Vegetarische Filet Americain van Offerman

Introductie – FairBeleg, het merk dat Offerman in 2018 lanceerde voor hartig broodbeleg, heeft vegetarische filet Americain geïntroduceerd. Bezoekers aan de beurs Zorgtotaal konden het product vandaag proeven.

De vegetarische filet Americain is ontwikkeld op basis van zuivel. De spread is rijk aan ijzer, 100% vegetarisch en kan ook gegeten worden door mensen met een verminderde weerstand en zwangere vrouwen. De introductie van het vegetarisch broodbeleg valt samen met de tweede editie van de Nationale week zonder vlees.

Portion

Om voedselverspilling tegen te gaan, wordt de vegetarische Filet Americain aangeboden in een portieverpakking van 35 gram, voldoende voor het beleggen van 1 boterham. André Vleemingh, Commercieel Manager Foodservice: “Met de lancering van vegetarisch broodbeleg zetten we een belangrijke stap op onze weg naar een nog duurzamer aanbod hartig broodbeleg.” Dat is ook wat Offerman met FairBeleg voor ogen staat.

Offerman is onderdeel van Ter Beke, een Belgische verse voedingsgroep, die vooral gespecialiseerd is in de productie en verkoop van fijne vleeswaren en vers bereide gerechten. In december 2017 nam Ter Beke de business unit Fresh over van Zwanenberg Food Group. Sindsdien gaat de business Unit binnen Ter Beke zelfstandig verder onder de naam Offerman. Het bedrijf is actief in de retail en in het out-of-homesegment o.a. met de merken FairBeleg en Kraak-Vers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek