FEBO lanceert vega grillburger en doet mee aan Vegetarische Restaurantweek

Vanaf maandag kleurt de FEBO aan de Ferdinand Bolstraat groen ter gelegenheid van de introductie van de vegaburger
bekijk video's

Formulenieuws - Aanstaande maandag lanceert FEBO de vega grillburger, de vegetraische variant van de befaamde grillburger.  Ter gelegenheid van deze introductie neemt cafetariaketen van 5 tot en met 11 maart als eerste snackmerk deel aan de Vegetarische Restaurantweek, onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees.

De vestiging aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam – waar FEBO zijn naam aan ontleent – wordt ter ere van de introductie VEBO-groen en ook de straatnaamborden zijn aangepakt. Op 5 maart kunnen de snackfans bij deze vestiging gratis een vega grillburger komen proeven. “Sinds mijn vader en opa 40 jaar geleden de grillburger ontwikkelden is het, naast de kroket, onze meest populaire snack. Die lekkernij willen we niemand onthouden, ook de mensen niet die er bewust voor kiezen geen vlees te eten,” aldus Dennis de Borst, directeur van FEBO.

Vegaburger

De vega grillburger is gemaakt van tarwevezel, soja en kruiden en wordt evenals de originele grillburger op een vers sesambroodje met knapperige ijsbergsla geserveerd. Vanaf 5 maart 2018 is de Vega grillburger permanent verkrijgbaar in alle FEBO-vestigingen, aangeboden in een speciaal daarvoor bestemde groen gemarkeerde automatiek. “We werken momenteel bovendien aan een 100% plantaardige variant voor de saus en het broodje, zodat ook veganisten binnenkort van de grillburger kunnen genieten.”

Bron: Febo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek