Fietsbezorgservice foodora zamelt aan deur eten in voor Voedselbank

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens

Bezorging - Klanten van foodora kunnen vanaf maandag in Amsterdam een bijdrage leveren aan de Voedselbank. Hiervoor is de fietsbezorgservice een samenwerking aangegaan met Voedselbank Nederland. Tot en met donderdag bezorgt foodora niet alleen maaltijden, maar zamelt het aan de deur ook eten in.

Klanten die van 19 tot en met 22 december een maaltijd bij foodora Amsterdam bestellen, hebben de mogelijkheid voorverpakt en lang houdbaar voedsel mee te geven aan de foodora bezorger. Vooral pasta en rijst zoals spaghetti, macaroni en couscous zijn veelgevraagde producten. Mensen die niet via foodora bestellen, of klanten die op een later moment een bijdrage willen leveren, kunnen tot en met 22 december terecht bij een speciaal afgiftepunt op het hoofdkantoor van foodora naast het Vondelpark. “In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Velen daarvan hebben niet genoeg geld om elke dag een warme maaltijd op tafel te zetten”, vertelt Pien de Ruig, woordvoerder van Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. “We vinden het een mooi initiatief van foodora om mensen bij de voordeur eten te laten ruilen, en zijn blij met alle producten die we ontvangen.”

Hulp
“Alleen al in Amsterdam zijn meer dan 1250 kinderen afhankelijk van de Voedselbank”, vertelt Vincent Hosman, Country Manager bij foodora. “Met deze actie hopen we zoveel mogelijk producten in te zamelen voor deze kinderen en uiteraard ook volwassenen die hulp kunnen gebruiken. Op vrijdag 23 december leveren we de inzameling aan bij Voedselbank Nederland. Als de actie aanslaat zullen we hem volgend jaar ook in andere steden uitrollen.” Bezorgservice foodora is in oktober 2014 gelanceerd in Duitsland en sinds mei 2015 in Amsterdam gevestigd. De on demand bezorgservice bezorgt gerechten van kwaliteitsrestaurants in inmiddels 10 landen en 50 verschillende steden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk