Flagshipstore Marks & Spencer Den Haag straalt vertrouwen uit

Retail - Marks & Spencer onthulde vandaag een aantal details over de flagshipstore in het gerenoveerde project De Markies in Den Haag. Morgenmiddag om 12 uur wordt de winkel officieel geopend door de CEO van Marks & Spencer, Marc Bolland, samen met de Britse ambassadeur in Nederland, Sir Geoffrey Adams. Foodaanbod en fashioncollectie stralen vertrouwen uit voor de toekomst.

De nieuwe 4.800 vierkante meter grote winkel, verdeeld over drie verdiepingen, maakt deel uit van de 'clicks & bricks'-strategie van Marks & Spencer voor Nederland voor e-commerce en fysieke winkels. Sinds de terugkeer in Nederland in april 2013 met de Nederlandse website www.marksandspencer.nl en de multi-channel winkel in de Kalverstraat in Amsterdam, heeft Marks & Spencer zijn aanwezigheid op de Nederlandse markt verder uitgebreid. Het merk heeft nu zes Marks & Spencer Food-pilots in BP-tankstations op belangrijke locaties in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. De winkel in Den Haag zal in 2016 worden gevolgd door een flagshipstore van 6.100 vierkante meter op het Rokin in Amsterdam.

De nieuwe winkel, midden in het winkelgebied van Den Haag, biedt ruim 2.500 productlijnen met voedingsmiddelen van uitzonderlijke kwaliteit, en beschikt over een inpandige bakkerij en een M&S Café. Ook kunnen klanten hier terecht voor de Best of British fashioncollecties van Marks & Spencer. Ruim 10.000 artikelen uit de nieuwste voorjaarscollectie voor kleding en woonartikelen kunnen tevens in de winkel worden besteld bij de met iPads uitgeruste winkelassistenten, zonder bezorgkosten als de artikelen in de winkel worden opgehaald.

Foodhall

De nieuwe Foodhall van 700 vierkante meter biedt ruimte aan 2.500 producten waaronder koude kant-en-klare maaltijden van M&S, geïnspireerd door wereldkeukenszoals Indiaas, Chinees en Italiaans, Britse favorieten zoals Schotse gerookte zalm, Aberdeen Angus-steak, cheddarkaas, shortbread, scones en crumpets, verse sandwiches, bereide salades en fruit, allemaal kant-en-klaar.

De winkel zal tevens de populaire bakkerij en koffiebar van Marks & Spencer huisvesten, met een selectie koffie en thee en elke dag versgebakken brood, naast allerlei soorten gebak, shortbreads, scones, taarten en koekjes.

M&S Café

Nieuw in Nederland is ook het M&S Café. Het café met 112 zitplaatsen maakt gerechten van de M&S-ingrediënten die in de Foodhall verkrijgbaar zijn. Ook verkrijgbaar hier warme snack en een traditionele cream tea en Engels gebak, naast een uitgebreid aanbod Fairtrade-thee en -koffie, geserveerd door speciaal opgeleide barista's.

(Binnenkort online en in de uitgave van @FoodClicks meer informatie en foto’s over de flagshistore van Marks & Spencer in Den Haag)

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek