‘Flexwet gaat grote problemen geven’

Horeca – De nieuwe wet Werk en Zekerheid (Wwz), ook wel flexwet genoemd, gaat voor grote problemen zorgen voor de seizoensgebonden horeca. Dat is de verwachting van KHN-beleidsadviseur Paul Schoormans. Bovendien voorziet hij voor volgend jaar complicaties bij ondernemers, die de administratie niet goed op orde hebben, en daardoor de contracttermijnen laten verstrijken.

De nieuwe wet Werk en Zekerheid is bedoeld om werknemers meer zekerheid te geven over hun baan. De praktijk is dat werkgevers werknemers sneller een vast contract moeten geven of zullen moeten ontslaan. De flexwet, die begin dit jaar van start is gegaan en op 1 juli aanstaande een uitbreiding krijgt, raakt vrijwel iedere ondernemer in de seizoensgebonden horeca: exploitanten van sportkantines, strandpaviljoens, maar ook de ondernemers met terrassen en in de toeristische gebieden. Elke ondernemer heeft op gezette tijden meer personeel nodig, maar kent ook de rustige maanden. In die maanden wil de horeca niet voor extra kosten komen te staan. Volgens Schoormans betekent de nieuwe wet een te grote beperking van de flexibiliteit. “De pieken en dalen in de seizoenshoreca variëren tussen de drie en de zes maanden. De periode van zes maanden die er nu tussen tweeniet aaneensluitende - contracten moet zitten, is daarvoor te lang. In sommige gevallen kan het betekenen dat ondernemers minder lang bijvoorbeeld hun strandpaviljoen open houden.”

Neveneffect
Bovendien heeft de wet als neveneffect dat ondernemers anders met hun personeel omgaan. Ze moeten eerder aangeven wat zij willen. Ook moet tijdig (minimaal één maand van te voren, red.) de beëindiging kenbaar worden gemaakt. Schoormans: “Ondernemers vergroten hun ruimte om niet het risico te lopen dat zij straks personeel moeten doorbetalen terwijl er geen werk is.” Daar kleeft een groot gevaar aan volgens de beleidsadviseur. “Het eerste jaar voorzie ik daarin geen problemen, maar volgend jaar lopen ondernemers die de zaken niet helemaal op orde hebben tegen complicaties aan.” Het inrichten van een ‘poule’, waarbij gelijkwaardige horecabedrijven personeel laat rouleren, is bij sommige ondernemers gespreksonderwerp nummer één, maar ook daarin schuilt een gevaar. Schoormans: “Indien medewerkers bij dezelfde werkgever op dezelfde plek komen te werken, dan ben je alsnog het haasje en moet je de medewerker een vast contract aanbieden.” Volgens de beleidsadviseur is de pijn van de nieuwe wet bij alle seizoensbedrijven voelbaar.

Cao
De cao biedt voor de uitvoering van de wet geen uitkomst. Er staan nog wel debatten op de agenda van de Tweede Kamer, maar veel geloof in verandering heeft Schoormans niet: “Minister Plasterk heeft al laten weten de effecten van de wet omstreeks januari en februari 2016 te inventariseren. Tot die tijd adviseer ik ondernemers vooral de berichten en de website goed te volgen en ook eerlijk en duidelijk te zijn naar het personeel.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Martijn Louws