FNLI toont initiatieven gezonde leefstijl in vijfde editie Zichtboek

Industrie - De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) heeft de vijfde online editie van het FNLI Zichtboek gelanceerd.

Het FNLI Zichtboek is een online verslag waarin levensmiddelenfabrikanten jaarlijks laten zien welke initiatieven zij nemen om producten te verbeteren en consumenten beter te informeren over een gezonde leefstijl. Productinnovatie staat dit jaar hoog op de agenda: in het FNLI Zichtboek 2012 komen onder andere de thema’s zoutreductie, vetzuursamenstelling, energiereductie en portiegrootte aan bod. Tevens is te zien op welke wijze de Nederlandse levensmiddelenindustrie de JOGG-aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht) ondersteunt. Door meer bedrijven te stimuleren aan te sluiten bij JOGG wil de FNLI een bijdrage leveren aan het slagen van de doelstelling van JOGG; de stijging van overgewicht bij jongeren omzetten in een daling.

Philip den Ouden, directeur FNLI: “Het FNLI Zichtboek is een instrument om te laten zien op welke manier onze industrie blijft innoveren. Daarbij is het een continue uitdaging om de samenstelling van producten te veranderen met als doel om het consumenten nog gemakkelijker te maken om verantwoord te eten en tegelijkertijd elementen als smaak, kwaliteit en textuur van het product te behouden. Het Zichtboek vormt een stimulans om door te gaan met de vele inspanningen die fabrikanten leveren om consumenten de gelegenheid te bieden een verantwoorde keuze te maken.” 

Bron: FNLI/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek