FNLI zoekt de ‘frontrunners’ van de foodsector


Verkiezing - Werkt u aan een vernieuwend initiatief of project met een grote maatschappelijke en economische impact? Maakt u, samen met uw collega’s, het verschil bij deze bijzondere ontwikkelingen? Dan is het FNLI op zoek naar u! Op 10 oktober reikt de FNLI voor het eerst de FNLI Award uit. Het gaat om een prijs voor personen of teams die zich op bewonderenswaardige wijze hebben ingezet om vernieuwende initiatieven of projecten naar een hoger niveau te brengen. Personen die met recht de titel ‘Frontrunner van de levensmiddelenindustrie’ én een plek in de schijnwerpers verdienen. Steeds meer producenten zijn actief bezig met uitdagende thema’s zoals duurzaam verpakken, productverbetering, terugdringen van voedselverspilling, energie- en CO2-besparing, betere tracking en tracing, internationaal verantwoorde inkoop en meer. Met het uitreiken van de FNLI Award wil de FNLI de mensen achter dergelijke belangrijke ontwikkelingen in de voedingsindustrie centraal zetten omdat zij er uiteindelijk voor zorgen dat het gebeurt. Alle inzendingen worden door een deskundige jury onder leiding van FNLI-bestuursvoorzitter Bas Alblas beoordeeld. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de potentiële impact, de mate van vernieuwing en de rol en bijdrage van de betrokken personen of teams. Alle criteria en deelnamevoorwaarden zijn te vinden op de FNLI-website. Bron: @FoodClicks Verkiezing - Werkt u aan een vernieuwend initiatief of project met een grote maatschappelijke en economische impact? Maakt u, samen met uw collega’s, het verschil bij deze bijzondere ontwikkelingen? Dan is het FNLI op zoek naar u! Op 10 oktober reikt de FNLI voor het eerst de FNLI Award uit. Het gaat om een prijs voor personen of teams die zich op bewonderenswaardige wijze hebben ingezet om vernieuwende initiatieven of projecten naar een hoger niveau te brengen. Personen die met recht de titel ‘Frontrunner van de levensmiddelenindustrie’ én een plek in de schijnwerpers verdienen. Steeds meer producenten zijn actief bezig met uitdagende thema’s zoals duurzaam verpakken, productverbetering, terugdringen van voedselverspilling, energie- en CO2-besparing, betere tracking en tracing, internationaal verantwoorde inkoop en meer. Met het uitreiken van de FNLI Award wil de FNLI de mensen achter dergelijke belangrijke ontwikkelingen in de voedingsindustrie centraal zetten omdat zij er uiteindelijk voor zorgen dat het gebeurt. Alle inzendingen worden door een deskundige jury onder leiding van FNLI-bestuursvoorzitter Bas Alblas beoordeeld. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de potentiële impact, de mate van vernieuwing en de rol en bijdrage van de betrokken personen of teams. Alle criteria en deelnamevoorwaarden zijn te vinden op de FNLI-website. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FNLI: lastenverhoging remt verduurzaming voedingsmiddelenbedrijven

Industrie - De voorgenomen heffingen en verhoging van de energiebelasting op gas uit het aanvullende klimaatpakket van het demissionaire kabinet werken averechts voor voedingsmiddelenfabrikanten bij de verduurzaming. Dat stelt bracheorganisatie van de voedingsmiddelenindustrie FNLI. Volgens FNLI-directeur Cees-Jan Adema moet de politiek veel meer richten op de uitvoerbaarheid van de gewenste verduurzaming.

Lees bericht


‘Foodpartijen IMVO-convenant boeken flinke vooruitgang’

Monitoring - De partijen van het IMVO-convenant Voedingsmiddelen hebben veel bereikt in het vierde jaar, volgens een SER-bericht. Zo werden wereldwijd 50 experts opgeleid om risicoanalyses op het gebied van mensenrechten uit te voeren. Ook deden dit jaar meer bedrijven mee aan de monitoring, 156 tegenover 119 in het derde jaar.

Lees bericht

Jan Aaltzen Linde nieuwe voorzitter van de AKSV

Benoeming - Jan Aaltzen Linde, Managing Director van Van Geloven, is per 1 januari 2023 benoemd als nieuwe voorzitter van de Algemene Kokswaren- en Snackfabrikanten Vereniging (AKSV). Hij volgt Ronald Prince op die onlangs is benoemd tot voorzitter van de FNLI.

Lees bericht

Ronald Prince van Royal Smilde nieuwe voorzitter FNLI

Benoeming - Ronald Prince (CEO, Royal Smilde) is door het bestuur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) benoemd tot nieuwe voorzitter van de FNLI. Hij volgt vanaf 1 september 2022 Annemarieke de Haan op, die afscheid neemt als voorzitter van de FNLI vanwege haar nieuwe rol binnen Unilever als General Manager Home Care in Zuidoost-Azië.

Lees bericht


GS1 maakt zich op voor statiegeld op blikjes

Inzameling - Vanaf 31 december 2022 gaan consumenten statiegeld betalen voor metalen drankverpakkingen met een inhoud van drie liter of minder. Het doel van de maatregel is het inzamelen en recyclen van de twee miljard blikjes, waarvan op dit moment een groot deel in de natuur belandt. GS1 treft de voorbereidingen om ervoor te zorgen dat data over de blikjes kan worden...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid