FNV: Online supermarkt Picnic verspreidt nepnieuws

Picnic-bezorgers krijgen te weinig betaald volgens FNV

Conflict - Kort nadat bekend werd dat FNV online supermarkt Picnic voor de rechter sleept, maakte Picnic bekend dat het bedrijf bouwt aan een 'cao voor de e-commerce sector'. Volgens FNV is dat onjuist.

Picnic zou samen brancheorganisatie INretail werken aan een nieuwe cao, die beter past bij deze tijd van online aanbieders. INretail heeft echter gemeld dat er geen sprake is van actuele gesprekken over een 'e-commerce cao'. Na een rondgang van FNV, blijkt dat er meer niet klopt van de beweringen van Picnic aan haar eigen personeel. Picnic wekt de indruk dat ze zijn overgegaan tot het vrijwillig toepassen van de InRetail cao. Ook hier is volgens FNV geen sprake van.

10 miljoen

Volgens FNV strijkt online supermarkt Picnic jaarlijks tien miljoen euro extra op door zijn personeel niet volgens de cao voor supermarkten te betalen. Hierdoor krijgen medewerkers niet het loon en toeslagen waar ze recht op hebben. Daarmee is het bedrijf een oneerlijke concurrent voor alle andere supermarkten die zich wél aan de cao houden.

Bron: FNV/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek