Folie Culinaire presenteert eerste chefs

Masterclasses bij Folie Culinaire

Culinair event - Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs. Het zijn Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, UK), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef Heiko Lacher van restaurant Anima (Tuttlingen, Duitsland).

De demokeuken van Culinaire Saisonnier 2019, waar de drie topkoks hun masterclasses geven is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht. De beurs vindt plaats van 7 t/m 9 oktober 2019 in MECC Maastricht.

De koks

De uit Botswana afkomstige Rob Roy Cameron werkte jaren onder de vleugel van Albert Adriá bij restaurant Tickets in Barcelona. Vorig jaar opende hij samen met mixologist Tony Conigliaro Gazelle Mayfair in Londen. Olesia Drobot is één van de zeldzame vrouwelijke chef-koks in Rusland. De kaart van haar restaurant EM bestaat slechts uit drie of zes gangen. Ze gebruikt puur Russische producten.  Heiko Lacher tot slot is chef en eigenaar van restaurant Anima. Zoekend naar de juiste signatuur voor zijn restaurant werd hij al overstelpt met onderscheidingen, waarvan een Michelin ster..

Folie Culinaire

Folie Culinaire is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht en is in inmiddels uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een uitgebreid programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek