Food Valley kiest eigen streekkroket


Streekproducten - Bezoekers van de eetmanifestatie Ede Smakelijk kiezen komende zaterdag een eigen streekkroket voor het gebied rond Ede-Wageningen, dat ook wel bekend staat als de Food Valley. De bezoekers hebben de keuze uit twee kroketten. Fabrikant Zeldenrijk Snacks in Utrecht zal 6.000 van deze kroketten in een kleine variant komende donderdag vers produceren. Bedoeling is dat de winnende kroket vervolgens vast in productie wordt genomen en verkocht wordt via afzetpunten in de Food Valley. De twee streekkroketten werden afgelopen zaterdag uitgekozen door een vakjury tijdens de wedstrijd De Beste Kroket van Nederland, een initiatief van de businessclub van de Christelijke Hogeschool Ede. De jury had de keuze uit vijftien kroketten die door professionele koks en young professionals werden bedacht en bereid. Bij de koks won de biologische kalfskroket van Willem Jan van Roekel, een kroket met vrijwel uitsluitend biologische streekproducten. Bij de young professionals streek de hamkroket van André Geurtsen en Daryll Holleman met de eer. Fabrikant Dik Zeldenrijk maakte zelf afgelopen zaterdag deel uit van de vakjury die de inzendingen beoordeelde. Daarnaast bestond de jury uit TV-kok Mathijs Vrieze, topkok Toine Smulders en snackdeskundige Ubel Zuiderveld.

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid