Foodcase aan de slag met innovatieve vliegtuigmaaltijden


Luchtvaart – Het bedrijf Foodcase uit Wageningen gaat aan de slag met een nieuwe innovatieve productiemethode voor vliegtuigmaaltijden. Het project makt onderdeel uit van 48 goedgekeurde onderzoeksvoorstellen, die Agri&Food vandaag bekend heeft gemaakt. Het verbeteren van de smaak en productie van vliegtuigmaaltijden is één van de onderzoeken waar Nederland zich in de mondiale voedselindustrie op gaat richten.Komend jaar wordt er ruim 40 miljoen euro besteed aan het onderzoeken van innovatieve projecten. ‘Nu komt alles ingevroren aan boord en moet voedsel wat niet wordt opgegeten, worden weggegooid’, aldus Wilbert de Louw van Foodcase in de Telegraaf. Binnen het project wil het bedrijf houdbaarheidstechnieken ontwikkelen, waardoor smaak, textuur en kleur zonder koeling gehandhaafd blijven. Dit zou haalbaar moeten zijn zonder dat er vooraf alles ‘kapot gekookt’ wordt. Met deze nieuwe methode denkt Foodcase voedselverspilling te voorkomen en de uitstoot van CO2 te verminderen. Omdat het voedsel niet meer van te voren hoeft te worden ingevroren bespaart de methode ook energierkosten. Bron: Telegraaf/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid