Foodhal met 12 units in Haagsche Bluf open
Foodhallen – De Foodhallen in Den Haag worden op 2 en 3 november officieel geopend. Afgelopen dagen werd de locatie al door verschillende partijen bezocht, waaronder een delegatie van de Haagse afdeling van KHN. Het is de derde foodhal van Den Haag, maar ook de derde locatie van eigenaar Chong Chu Chong opende eerder in 2014 de foodhallen in Amsterdam. Na enige tijd volgde Rotterdam en nu heeft hij zich met zijn derde locatie gevestigd in de stad waar hij ook zijn opleiding aan de Hogere Hotelschool volgde. Derde Haagse foodhal De foodhal in het gebouw van de Haagsche Bluf is ook de derde locatie in de Hofstad en is met een omvang van 900 vierkante meter de op één na grootste. De grootste is MingleMush aan het Anna van Buerenplein. Deze locatie opende in 2017 de deuren en is1600m2 groot en telt 15 foodstands en heeft een terras van 400m2. Hofhouse, de tweede foodhal, die eveneens opende in 2017, is met vier foodcorners en twee bars een stuk kleiner. Horecatrekker Haagsche Bluf moest aanvankelijk een aantrekkelijk winkelgebied worden, met exclusieve zaken, voor de Haagse inwoners. Het is niet van gekomen. De exclusieve winkels waren er wel, maar ‘de loop’ kwam er niet in. De locatie in het winkelgebied tussen de Vlamingstraat, de Venestraat, de Nieuwstraat en de Dagelijkse Groenmarkt, gaat nu dienst doen als horecatrekker. Twee units nog vrij Nog niet alle units zijn bezet, maar de units die bezet zijn, zijn vele ook gevestigd in de Amsterdamse foodhallen. Zo is Vietstreet en Dim Dim Sum in Den Haag terug te vinden als de aanbieders van ’t Aziatische streetfood, is Jord Althuizen vertegenwoordigd met zijn BBQ-format en rolt Samurice eveneens in de Hofstad zijn verse sushi’s. Verder Bistro-Mer, die zich met een nieuw seafood-concept, Bar Pêche, vestigt. Daarnaast is ook biefstukrestaurant Loetje aanwezig. Een tweetal units is nog vrij. Wie daarin komt is nog onduidelijk. Bron: @FoodClicks Foodhallen – De Foodhallen in Den Haag worden op 2 en 3 november officieel geopend. Afgelopen dagen werd de locatie al door verschillende partijen bezocht, waaronder een delegatie van de Haagse afdeling van KHN. Het is de derde foodhal van Den Haag, maar ook de derde locatie van eigenaar Chong Chu Chong opende eerder in 2014 de foodhallen in Amsterdam. Na enige tijd volgde Rotterdam en nu heeft hij zich met zijn derde locatie gevestigd in de stad waar hij ook zijn opleiding aan de Hogere Hotelschool volgde. Derde Haagse foodhal De foodhal in het gebouw van de Haagsche Bluf is ook de derde locatie in de Hofstad en is met een omvang van 900 vierkante meter de op één na grootste. De grootste is MingleMush aan het Anna van Buerenplein. Deze locatie opende in 2017 de deuren en is1600m2 groot en telt 15 foodstands en heeft een terras van 400m2. Hofhouse, de tweede foodhal, die eveneens opende in 2017, is met vier foodcorners en twee bars een stuk kleiner. Horecatrekker Haagsche Bluf moest aanvankelijk een aantrekkelijk winkelgebied worden, met exclusieve zaken, voor de Haagse inwoners. Het is niet van gekomen. De exclusieve winkels waren er wel, maar ‘de loop’ kwam er niet in. De locatie in het winkelgebied tussen de Vlamingstraat, de Venestraat, de Nieuwstraat en de Dagelijkse Groenmarkt, gaat nu dienst doen als horecatrekker. Twee units nog vrij Nog niet alle units zijn bezet, maar de units die bezet zijn, zijn vele ook gevestigd in de Amsterdamse foodhallen. Zo is Vietstreet en Dim Dim Sum in Den Haag terug te vinden als de aanbieders van ’t Aziatische streetfood, is Jord Althuizen vertegenwoordigd met zijn BBQ-format en rolt Samurice eveneens in de Hofstad zijn verse sushi’s. Verder Bistro-Mer, die zich met een nieuw seafood-concept, Bar Pêche, vestigt. Daarnaast is ook biefstukrestaurant Loetje aanwezig. Een tweetal units is nog vrij. Wie daarin komt is nog onduidelijk. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN
Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.
Lees berichtRestaurant Hemel & Aarde krijgt er een wijnbar bij
Horeca - Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht krijgt er een bijdehand jong zusje bij. Half mei opent het team direct naast het restaurant een wijnbar.
Lees berichtSfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten
Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.
Lees berichtSchiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten
Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden.
Lees bericht75% standruimte Gastvrij Rotterdam 2024 is verkocht
Vakbeurs - De belangstelling voor de 11e editie van Gastvrij Rotterdam, die van 23 tot en met 25 september 2024 wordt gehouden in Rotterdam Ahoy, is groot. Dit laat de organisatie weten. 75% van de beschikbare standruimte zou zijn verkocht.
Lees berichtMinder faillissementen in februari, maar horeca stijgt
Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.
Lees bericht