Foodhal met 12 units in Haagsche Bluf open

Entree van de foodhal in Den Haag Foto's: KHN Den Haag

Foodhallen – De Foodhallen in Den Haag worden op 2 en 3 november officieel geopend. Afgelopen dagen werd de locatie al door verschillende partijen bezocht, waaronder een delegatie van de Haagse afdeling van KHN. Het is de derde foodhal van Den Haag, maar ook de derde locatie van eigenaar Chong Chu

Chong opende eerder in 2014 de foodhallen in Amsterdam. Na enige tijd volgde Rotterdam en nu heeft hij zich met zijn derde locatie gevestigd in de stad waar hij ook zijn opleiding aan de Hogere Hotelschool volgde.

Derde Haagse foodhal

De foodhal in het gebouw van de Haagsche Bluf is ook de derde locatie in de Hofstad en is met een omvang van 900 vierkante meter de op één na grootste. De grootste is MingleMush aan het Anna van Buerenplein. Deze locatie opende in 2017 de deuren en is1600m2 groot en telt 15 foodstands en heeft een terras van 400m2. Hofhouse, de tweede foodhal, die eveneens opende in 2017, is met vier foodcorners en twee bars een stuk kleiner.

Horecatrekker

Haagsche Bluf moest aanvankelijk een aantrekkelijk winkelgebied worden, met exclusieve zaken, voor de Haagse inwoners. Het is niet van gekomen. De exclusieve winkels waren er wel, maar ‘de loop’ kwam er niet in. De locatie in het winkelgebied tussen de Vlamingstraat, de Venestraat, de Nieuwstraat en de Dagelijkse Groenmarkt, gaat nu dienst doen als horecatrekker.

Twee units nog vrij

Nog niet alle units zijn bezet, maar de units die bezet zijn, zijn vele ook gevestigd in de Amsterdamse foodhallen. Zo is Vietstreet en Dim Dim Sum in Den Haag terug te vinden als de aanbieders van ’t Aziatische streetfood, is Jord Althuizen vertegenwoordigd met zijn BBQ-format en rolt Samurice eveneens in de Hofstad zijn verse sushi’s. Verder Bistro-Mer, die zich met een nieuw seafood-concept, Bar Pêche, vestigt. Daarnaast is ook biefstukrestaurant Loetje aanwezig. Een tweetal units is nog vrij. Wie daarin komt is nog onduidelijk.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek