Franchise formule Le Perron opent tweede vestiging in Zwolle

Formulenieuws – In Zwolle opende afgelopen weekeinde de tweede vestiging van Le Perron. Het ambachtelijke bakkerijconcept is vooral bekend van de winkelwagens op biologische markten en shop-in-shopconcepten bij verschillende winkelbedrijven.

Nog voordat de winkel aan de Diezerpoortenplas in Zwolle open was kwam het publiek al langs. Toen de eigenaren Olaf en Judith Heinen vrijdag wilden gaan proefdraaien en de verlichting aanzette, kwamen de eerste klanten al langs. En dat is zo gebleven, laten zij weten.

Formulemanager Rick Out van Le Perron is blij met de tweede vestiging. De opening van meerderevestigingen is in voorbereiding.

De biologische winkelformule Le Perron maakt onderdeel uit van de Market Food Group, waartoe ook ‘Bakkerij ’t Stoepje behoort. In de winkels wordt de gehele dag door brood gebakken op een ambachtelijke manier voor het oog van de klant. Vandaar ook de Franse benaming Le Perron, wat letterlijk verhoging betekent, maar binnen het winkelconcept vooral de vertaling heeft van podium -  dagelijks staan de bakkers in het theater van het bakkerijambacht.

Le Perron opende eerder een franchise  winkel in Bussum en beschikt daarnaast over verschillende mobiele verkoopwagens. Als shop-in-shops-formule is Le Perron terug te vinden in diverse supermarkten van PLUS, twee Intratuin-vestigingen en groots in Landmarkt. Daarnaast zijn de producten te vinden bij een aantal warme bakkers.

De broodrecepten van Le Perron komen vanuit de hele wereld. Zo hebben ze authentiek zuurdesem brood uit Frankrijk. Het rozijnenbrood komt uit Nederland en de scones uit Engeland. Le Perron hecht veel waarde aan de komaf van al onze producten, waarvan de biologische herkomst van de grondstoffen wordt geborgd door het Eko keurmerk.

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek