Franchiseformule Proeflokaal Sijgje opent in Schiedam vijfde vestiging

Bij franchiseformule Proeflokaal Sijgje kunnen gasten voor een scherpe prijs een eigen 3-gangenmenu samenstellen

Horeca - Proeflokaal Sijgje heeft vrijdag aan de Buitenhavenweg in Schiedam een nieuwe vestiging geopend. Het is de vijfde locatie van de restaurantformule in Nederland.

Wat in een oud Schiedamse postkoetspaardenstal voorheen Proeflokaal ’t Sterretje was, is nu de nieuwste locatie van Proeflokaal Sijgje. “Ik werd benaderd door de toenmalige uitbater of ik belangstelling had dat hier een Sijgje zou komen. Toen ik hier aankwam en de buitenkant zag -ik was nog niet binnen geweest-, werd ik verliefd op het pand”, zegt ondernemer Claudio Houtman. Het pand is vier maanden in verbouwing geweest en de vestiging wordt naast Houtman gerund door mede-initiatiefnemer Erwin Nieuwenhuizen.
Bij Proeflokaal Sijgje kunnen gasten voor een scherpe prijs een eigen 3-gangenmenu samenstellen. De gast heeft keuze uit acht voor-, hoofd-, en nagerechten en diverse specials. Daarnaast serveert Sijgje speciale wijn- en biersoorten. De inrichting van de vestigingen bestaat uit een combinatie van modern en oud. Nostalgische elementen als een klassieke tv, radio’s van vroeger en oude foto’s vind je terug in elk restaurant. Momenteel telt de formule vijf vestigingen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk