Franse O’Tacos opent eerste Nederlandse locatie op Hoog Catharijne

Hoog Catharijne krijgt er opnieuw een nieuwe buitenlandse fastfoodketen bij Foto: Quentin van der Pan

Formulenieuws - Hoog Catharijne krijgt de eerste Nederlandse vestiging van de Franse tacoketen O'Tacos. De fastfoodketen verkoopt taco’s, een soort van burrito met friet en kaassaus, maar alles met een Franse twist.

De keten startte in 2007 in het Franse Grenoble en kende sindsdien een ongekende populariteit bij jongeren en als gevolg daarvan een sterke groei in locaties in Frankrijk. Tot vorig jaar was de tacoketen in handen van de drie oprichters, maar uiteindelijk verkochten zij een meerderheidsbelang aan investeringsfond Kharis Capital, dat eerder  Quick en Burger King België overnam. De drie grondleggers zitten nog wel in de directie, maar met een duidelijk minderheidsbelang.

Uitbreiding

Vorig jaar werd gestart met de uitrol in België. Daar zijn nu tien zaken geopend, in onder andere Charleroi, Luik, Brussel, Antwerpen en Leuven. In totaal heeft de keten nu meer dan 160 vestigingen, maar de ambities gaan verder. Bij de opening van de eerste locaties in België heeft het bedrijf uitgesproken om aan het einde van dit jaar op 220 locaties uit te willen komen. Nederland werd toen al genoemd als een van de mogelijke uitbreidingslanden. Hoog Catharijne krijgt dus nu de eerste locaties. Hoeveel locaties er uiteindelijk zullen komen is niet bekend.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek