Friese cafetaria’s halen bijna 2.500 euro op voor Serious Request

Cafetaria - De actie die twintig cafetaria’s in Friesland, samen met de fabrikanten Oliehoorn en Van Reusel Snacks, hebben opgezet voor Serious Request heeft 2.500 euro opgebracht. De actie die cafetaria de Canterlanden in Gytsjerk apart had georganiseerd leverde nog eens € 3.454,= op.

De gezamenlijke actie van de cafetaria’s bestond uit de verkoop van de Frikandel XXL met Wimpiesaus. Oliehoorn en Van Reusel Snacks sponsorede de cafetaria’s in product en promotiemateriaal. Van alle verkochte frikadellen ging één euro naar het goede doel. De actie was bedacht door Arjen Hiemstra van Cafetaria de Canterlanden, die de actie in korte tijd organiseerde en snel de medewerking had van andere cafetaria’s.

In totaal hebben beide acties € 5.954,= opgebracht. Het bedrag is18 december overhandigd aan Serious Request, dat dit jaar geld vraagt voor een stille ramp, namelijk kinderen die sterven aan diarree. Dit is vaak het gevolg van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Met het geld worden dergelijke faciliteiten gefinancierd.

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek