Friterie Par Hasard opent zesde locatie in Alkmaar

Par Hasard opent ook in Alkmaar

Formulenieuws - Op donderdag 25 april 2019 opent friterie Par Hasard in Alkmaar. De zesde vestiging van de frietketen wordt gerund door frietbakker Xander Poort die ook de vestiging van Par Hasard op de Pier in Scheveningen op de kaart heeft gezet.

De locatie aan de Laat in Alkmaar beschikt over een ruim terras met meer dan 20 zitplaatsen. Par Hasard heeft een assortiment van huisgemaakte frites met eigen sauzen, biologische frikadellen en saté van kippendijen, die gegeten kunnen  in combinatie met een glas wijn of biertje. De gerechten kunnen ter plekke worden genuttigd, worden meegenomen of worden bezorgd via thuisbezorgd.nl.

Eyecatchers

De Par Hasard-locaties kenmerken zich door een eigen en bourgondische uitstraling met eyecatchers. Iedere vestiging wordt ontworpen door AMA Architecten, de Amsterdamse Meubelmaker en Maastrichtse kunstenaar Guy Olivier. Olivier ontwierp voor de vestiging in Alkmaar een groot hangende kunstobject voor de 5 meter hoge entree. Hij voorzag de vestiging van schilderijen met bourgondische horecataferelen. Speciaal voor deze Alkmaarse vestiging schilderde hij een kunstwerk met Alkmaarse kaasmeisjes in combinatie met de Par Hasard frites.

Twee concepten

Het concept Par Hasard is ontwikkeld door Maastrichtenaar Xander Hasaart en bestaat in twee uitvoeringen; friterie en café friterie. De friterie focust zich op de snelle trek en de take-away. Bij de café friterie loopt de friterie door in een sfeervol café met prominente bar. Inmiddels beschikt Par Hasard over vijf vestigingen; Amsterdam De Pijp, Bullewijck by Par Hasard in Amsterdam Zuidoost, Par Hasard Scheveningen en Par Hasard Almere. Binnenkort wordt naast de locatie in Alkmaar ook een café-friterie aan het Hoofddorpplein in Amsterdam geopend.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek