FruitMasters veilt eerste aardbeien van het seizoen

FruitMasters veilt eerste kistje aardbeien van Jan van den Elzen voor Het Vergeten Kind

Veiling – FruitMasters heeft het eerste kistje Clery aardbeien van het seizoen geveild. De opbrengst schenkt teler Jan van den Elzen aan Stichting Het Vergeten Kind. De opbrengst van het eerste kistje was 192 euro.

De veiling van het eerste kistje aardbeien met 8 bakjes van 500 gram heeft 24 euro per bakje opgebracht. Zoals gewoonlijk gaat de opbrengst ieder jaar naar een goed doel. Dit keer is dat Stichting Het Vergeten Kind. Zij zetten zich in voor kwetsbare kinderen en jongeren in Nederland.

Volzoet

De aardbeien van teler Jan den Elzen komen uit zijn kas in Uden. Hij teelt rassen die allemaal op smaak zijn gekozen. De Clery aardbeien zijn volzoet van smaak. De veiling van het eerste doosje geldt als opmaat naar het aardbeienseizoen. Vanaf begin april tot eind december zijn de aardbeien beschikbaar voor grootschalige consumptie.

De Fruitcoöperatie

FruitMasters draagt, als grootste fruitcoöperatie, zorg voor de vermarkting van het fruit van haar telers in zowel het binnenland als in het buitenland. Al sinds de oprichting in 1904 loopt FruitMasters als specialist in hard- en zachtfruit voorop in de markt. Door te investeren in nieuwe technieken, eigen conceptrassen te ontwikkelen en altijd te streven naar een duurzamere fruitteelt.

Bron: Fruitmasters

Auteur: Steffen van Beek