Future Food Design Awards open voor inzendingen


Ontwerpprijs – De inschrijvingen voor de tweede Future Food Design Awards (FFDA) is gestart. De FFDA nodigt ontwerpers van over de hele wereld uit om hun ideeën en projecten aan te melden voor deze internationale stimuleringsprijs om vernieuwende en disruptieve ontwerpen voor een duurzame voedseltoekomst in de schijnwerpers te zetten. Steeds meer ontwerpers zijn betrokken bij het vormgeven van ons voedselsysteem, maar nog te vaak voeren puur esthetische ontwerpen de boventoon op internationale designconferenties. Bij de FFDA ligt de focus anders. Marije Vogelzang, eating designer en juryvoorzitter, heeft het volgende te zeggen over de Future Food Design Awards: “Het is van cruciaal belang dat we ervoor zorgen dat we de wereld van voedsel en design niet gescheiden houden. We moeten ze juist integreren, en innovatieve en disruptieve ontwerpen aanmoedigen en onder de aandacht brengen, om zo een cultureel rijke en duurzame voedseltoekomst te realiseren.” Uitdagende ontwerpen De FFDA is op zoek naar uitdagende ontwerpen met een vernieuwende kijk op voedsel. Concepten kunnen variëren van het ontwikkelen van een nieuwe eetcultuur tot het veranderen van de voedselketen. Vraagstukken als landbeheer, het gebruik van zoetwatervoorraden, de invloed van de landbouw op het klimaat en het gebruik van schaarse grondstoffen zijn kwesties die wereldwijd spelen en die allemaal verband houden met voedselzekerheid. De winnaar van de eerste Future Food Design Awards 2017 was de in Mexico geboren Fernando Laposse met zijn project Totomoxtle. Totomoxtle is een fineer voor interieur en meubilair, gemaakt van de kleurrijke maïssbladeren zoals die van oudsher in Mexico worden verbouwd. De FFDA is een initiatief van The Dutch Institute of Food&Design en Agri meets Design. De uitvoerende partner is Food Cabinet. De inzendtermijn loopt tot 12 augustus. Voor specifieke instructies: www.futurefooddesignawards.com. Bron:FFDA Ontwerpprijs – De inschrijvingen voor de tweede Future Food Design Awards (FFDA) is gestart. De FFDA nodigt ontwerpers van over de hele wereld uit om hun ideeën en projecten aan te melden voor deze internationale stimuleringsprijs om vernieuwende en disruptieve ontwerpen voor een duurzame voedseltoekomst in de schijnwerpers te zetten. Steeds meer ontwerpers zijn betrokken bij het vormgeven van ons voedselsysteem, maar nog te vaak voeren puur esthetische ontwerpen de boventoon op internationale designconferenties. Bij de FFDA ligt de focus anders. Marije Vogelzang, eating designer en juryvoorzitter, heeft het volgende te zeggen over de Future Food Design Awards: “Het is van cruciaal belang dat we ervoor zorgen dat we de wereld van voedsel en design niet gescheiden houden. We moeten ze juist integreren, en innovatieve en disruptieve ontwerpen aanmoedigen en onder de aandacht brengen, om zo een cultureel rijke en duurzame voedseltoekomst te realiseren.” Uitdagende ontwerpen De FFDA is op zoek naar uitdagende ontwerpen met een vernieuwende kijk op voedsel. Concepten kunnen variëren van het ontwikkelen van een nieuwe eetcultuur tot het veranderen van de voedselketen. Vraagstukken als landbeheer, het gebruik van zoetwatervoorraden, de invloed van de landbouw op het klimaat en het gebruik van schaarse grondstoffen zijn kwesties die wereldwijd spelen en die allemaal verband houden met voedselzekerheid. De winnaar van de eerste Future Food Design Awards 2017 was de in Mexico geboren Fernando Laposse met zijn project Totomoxtle. Totomoxtle is een fineer voor interieur en meubilair, gemaakt van de kleurrijke maïssbladeren zoals die van oudsher in Mexico worden verbouwd. De FFDA is een initiatief van The Dutch Institute of Food&Design en Agri meets Design. De uitvoerende partner is Food Cabinet. De inzendtermijn loopt tot 12 augustus. Voor specifieke instructies: www.futurefooddesignawards.com. Bron:FFDA

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid