Future Food Group gaat zich vooral richten op proteïnerijk voedsel

Innovatiebedrijf – Het sinds 1 oktober nieuw gestarte Future Food Group heeft de intentie een vooraanstaande partij te worden in de markt van duurzame en eco-vriendelijke vleesproducten en vleesalternatieven. Het bedrijf is opgezet om te innoveren op dat terrein.

Future Food Group maakt onderdeel uit van de vleesbedrijven Jan Zandbergen en Diviande en heeft voormalig slager Anton Bal aangetrokken om de dagelijkse leiding te voeren. Bal was al actief in de markt voor vleesvervangers met zijn merk ‘ff anders’ en heeft zijn aandeel binnen Future Food Group.

De toekomst

Het in Oss gevestigde bedrijf wil zich vooral richten op het ‘proteïnerijke voedsel van de toekomst’. Voor dit ‘eten van morgen’ heeft het bedrijf een sterke focus op de ontwikkeling van plantaardige producten. Het huidige assortiment vleesvervangers is vooral gemaakt op basis van eiwitrijke planten zoals kikkererwten of algen. Maar ondanks die focus op plantaardige structuren, blijft vlees als proteïnebron ook belangrijk. Daarom gaat het bedrijf zich ook bezighouden met onderzoek naar kweekvlees en naar innovatieve biologische vleesconcepten.

In eigen huis

Ook op het terrein van verpakkingen wil Future Food Group meer doen, omdat duurzaamheid niet alleen speelt bij productie. De toekomstige vernieuwingen op dat terrein worden zoveel mogelijk in eigen huis gedaan, met eigen middelen en kennis. Het bedrijf heeft wel contacten met derde partijen voor externe technische en wetenschappelijke informatie.

Door onderdeel uit te maken van Jan Zandbergen en Diviande kan Future Food Group ook terugvallen op de kennis binnen deze bedrijven. Tevens kan het bedrijf de producten van deze bedrijven meenemen in het totale aanbod aan klantpartijen, die uit retail/cash&carry, out of home en foodservice komen.

Anton Bal

Het merk ‘ff anders’ van Anton Bal blijft bestaan en gaat in de nieuwe structuur onderdeel uitmaken van het assortiment van Future Food Group. Het merk 'ff anders' wordt verkocht door: Marqt, Marley Spoon, De krat, Crisp, Hocras, Interkring en Vers Allert

Jan Zandbergen is naast internationale vleesleverancier tevens de exclusieve distributeur van het Britse Moving Mountains binnen de EU, dat gespecialiseerd is in plantaardige producten. Daarnaast is Jan zanbergen samen met zusterbedrijf Diviande bezig met het ontwikkelen van nieuwe concepten zoals FiftyFifty. Een assortiment producten die voor 50% uit vlees en 50% groente bestaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek