Gastronomische Hoofdstad organiseert THT-diners

Stichting Gastronomisch Hoofdstad neemt initiatief tegen voedselverspilling

Duurzaamheid - Stichting Gastronomische Hoofdstad organiseert in Haarlem vier keer een THT-Diner. De ‘Tenminste Houdbaar Tot’-diners worden gehouden in Haarlem bij De Dakkas, Hotel Van der Valk en twee keer in het Nova College. De diners vinden plaatst tijdens de Week van de Duurzaamheid van 7 tot en met 10 oktober 2019.

Veel producten met een Tenminste Houdbaar Tot datum worden weggegooid terwijl deze meestal nog prima zijn te eten. Dit zorgt voor onnodige voedselverspilling. Stichting Gastronomische Hoofdstad wil met de diners laten zien dat door die producten alsnog te gebruiken de voedselverspilling kan worden tegengegaan.

Ondersteuning

Haarlemse chefs gaan van de producten, die over de THT-datum zijn, gerechten samenstellen. De producten worden geleverd door de filialen van Albert Heijn Vos. Restaurateurs, hoteliers, winkeliers, supermarkteigenaren, bierbrouwers, bakkers, stadsboeren, een bankier en de ambtenaren van de stad Haarlem hebben voor het initiatief de handen ineengeslagen. Ook komt een aantal sprekers vertellen hoe weggooien van voedselproducten voorkomen kan worden. Eventuele opbrengsten van de THT-diners worden ingezet ter ondersteuning van het WK Koken, een gastronomische evenement in Schalkwijk en naar SMAAK, het restaurant in de Waarderpolder, waar jongeren met een verstandelijke beperking het horecavak leren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek