Gemakselementen van Vandaag dragen bij aan groei Coop


Supermarkt - Elementen van de gemaksformule Vandaag, die Coop toepast in de eigen supermarkten, legt de keten geen windeieren.  De supermarktketen realiseerde afgelopen jaar een consumentenomzet van €1,54 miljard euro en groeide daarmee drie keer harder dan de markt. Coop telt 314 winkels en groeide in 2019 met 24 winkels. Mede door de overname van een deel van de EMTÉ-winkels van Sligro doorbrak Coop de omzetgrens van 1 miljard. Het marktaandeel steeg derhalve naar 3,7 procent. Vernieuwingen Coop focust aankomend jaar op groei en modernisering van de winkels. In 2019 is de keten gestart met de introductie van een volledig nieuwe broodafdeling en een grote upgrade van de groente- en fruitafdeling. Met het kookgemakmeubel in 135 winkels speelt het bedrijf daarnaast in op de veranderende (eet)gewoonten van de consument. Elementen van de stadsformule Coop Vandaag moet het begrip ‘gemak’ verder verrijken. Vaak gaat dat gepaard met meer aandacht voor vers en gezond. Online Ook online groeit Coop door. Het bedrijf groeide zelfs twee keer harder dan de markt in thuisbezorging, zo laat het weten. Binnen de organisatie is online veruit de ‘grootste winkel’. In 2019 bestelde 50% (tegenover 30% in 2018) van de klanten via de bestelapp. Vanwege de groei wordt in samenwerking met deelneming Telesuper gebouwd aan een logistieke hub-structuur voor bezorging van de online bestelde boodschappen. Bron: @FoodClicks Supermarkt - Elementen van de gemaksformule Vandaag, die Coop toepast in de eigen supermarkten, legt de keten geen windeieren.  De supermarktketen realiseerde afgelopen jaar een consumentenomzet van €1,54 miljard euro en groeide daarmee drie keer harder dan de markt. Coop telt 314 winkels en groeide in 2019 met 24 winkels. Mede door de overname van een deel van de EMTÉ-winkels van Sligro doorbrak Coop de omzetgrens van 1 miljard. Het marktaandeel steeg derhalve naar 3,7 procent. Vernieuwingen Coop focust aankomend jaar op groei en modernisering van de winkels. In 2019 is de keten gestart met de introductie van een volledig nieuwe broodafdeling en een grote upgrade van de groente- en fruitafdeling. Met het kookgemakmeubel in 135 winkels speelt het bedrijf daarnaast in op de veranderende (eet)gewoonten van de consument. Elementen van de stadsformule Coop Vandaag moet het begrip ‘gemak’ verder verrijken. Vaak gaat dat gepaard met meer aandacht voor vers en gezond. Online Ook online groeit Coop door. Het bedrijf groeide zelfs twee keer harder dan de markt in thuisbezorging, zo laat het weten. Binnen de organisatie is online veruit de ‘grootste winkel’. In 2019 bestelde 50% (tegenover 30% in 2018) van de klanten via de bestelapp. Vanwege de groei wordt in samenwerking met deelneming Telesuper gebouwd aan een logistieke hub-structuur voor bezorging van de online bestelde boodschappen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

John Uffing hoofd winkelbedrijf Boon Food Group

Benoeming - John Uffing wordt per 11 maart verantwoordelijk voor het winkelbedrijf van Boon Food Group. Hij gaat leiding geven aan de acquisitie-, bouw- en vastgoedactiviteiten en zal de volledige winkeloperatie gaan aansturen. Uffing is op dit moment nog werkzaam als algemeen directeur bij Focusplaza.  Daarvoor heeft hij 23 jaar bij Coop Supermarkten/Plus Retail gewerkt.

Lees bericht


Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht

Gebruik creditcards vaak ongewenst bij retail in Nederland

Betaalmethode - Het gebruik van creditcards in Nederlandse supermarkten en conveniencestores ligt Europees gezien laag. Opmerkelijk want veel Nederlanders betalen wel in het buitenland met hun creditcard. Amper 2,5 procent van de kassabetalingen in Nederland wordt afgerekend met een creditcard.

Lees bericht



Boon Food Group neemt twee Coop supermarkten over

Formulenieuws - Boon Food Group B.V. te Dordrecht heeft overeenstemming bereikt met Coop en de familie Schouten in Uddel over de overgang naar Boon’s Markt. Tevens heeft Boon Food Group overeenstemming bereikt over de overname van de Coop in Stompwijk ( gemeente Leidschendam). Hier zal een Boon’s Dagmarkt gevestigd worden.

Lees bericht

PLUS en Coop voortaan één bedrijf

Supermarkten - De fusie tussen PLUS en Coop, die afgelopen september 2021 werd aangekondigd, is nu bekrachtigd. Vanaf maandag vormen de twee supermarkten samen één nieuwe coöperatie onder de naam PLUS.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid