Gold&Green introduceert plantaardige eiwitbron Pulled Oats


Introductie –Gold&Green brengt vanaf vandaag Pulled Oats op de Nederlandse foodservicemarkt. Pulled Oats is een plantaardige eiwitingredient uit Finland dat lijkt op vlees en goed inzetbaar is bij vega(n)-maaltijden. Op de Horecava werd het ingrediënt voor het eerst in Nederland getoond, maar nu is door opname van het product bij Bidfood het ook beschikbaar. Pulled Oats wordt gemaakt door de ingrediënten, zoals haver, tuinbonen en erwten te kneden, te rollen en te verhitten. Bij dit proces wordt de haver als het ware uit elkaar getrokken. Gecombineerd met de werking van de tuinbonen en de erwten, krijgt Pulled Oats een unieke bite, die vergelijkbaar is met vlees. Het product is ontstaan in de keuken van de Finse Maija Itkonen en Reetta Kivelä. Dankzij de neutrale smaak en de structuur van Pulled Oats is het een ideaal basisproduct voor de chef, zo bleek ook op de Horecava, want gemakkelijk in gebruik en volledig naar eigen inzicht op smaak te brengen. Pulled Oats is veganistisch en vrij van soja, tarwe, GGO en kunstmatige toevoegingen. Het product bevat 30 gram eiwit per 100 gram. Bron: @FoodClicks Introductie –Gold&Green brengt vanaf vandaag Pulled Oats op de Nederlandse foodservicemarkt. Pulled Oats is een plantaardige eiwitingredient uit Finland dat lijkt op vlees en goed inzetbaar is bij vega(n)-maaltijden. Op de Horecava werd het ingrediënt voor het eerst in Nederland getoond, maar nu is door opname van het product bij Bidfood het ook beschikbaar. Pulled Oats wordt gemaakt door de ingrediënten, zoals haver, tuinbonen en erwten te kneden, te rollen en te verhitten. Bij dit proces wordt de haver als het ware uit elkaar getrokken. Gecombineerd met de werking van de tuinbonen en de erwten, krijgt Pulled Oats een unieke bite, die vergelijkbaar is met vlees. Het product is ontstaan in de keuken van de Finse Maija Itkonen en Reetta Kivelä. Dankzij de neutrale smaak en de structuur van Pulled Oats is het een ideaal basisproduct voor de chef, zo bleek ook op de Horecava, want gemakkelijk in gebruik en volledig naar eigen inzicht op smaak te brengen. Pulled Oats is veganistisch en vrij van soja, tarwe, GGO en kunstmatige toevoegingen. Het product bevat 30 gram eiwit per 100 gram. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht


Eerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten

Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.

Lees bericht

Royal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew

Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.

Lees bericht

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht


Nieuw bij Captain Food de plantaardige gehaktbal

Introductie – De plantaardige gehaktbal is te gebruiken voor het bekende broodjes bal, als onderdeel van een maaltijd, direct eetbaar vanuit de jus of als een berehap met pindasaus. De nieuwe vleesloze bal van Captain Food smaakt als half-om-half gehakt en is vrijwel overal voor inzetbaar.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid