700 Green Key accommodaties gaan ‘duurzaam gevangen vis’ aanbieden

Duurzaam - Accommodaties in de gastvrijheidssector met het zogenaamde Green Key-duurzaamheidscertificaat gaan voortaan geen vis meer op het menu zetten die niet duurzaam is. De Good Fish Foundation die zich sterk maakt voor een verantwoord visbeleid gaat de bedrijven daarmee actief helpen.

Dat is vandaag tijdens de landelijke Green Key uitreiking in het Krasnapolsky hotel in Amsterdam bekend gemaakt. De milieuorganisatie Good Fish Foundation noemt de samenwerking met de Green Key gecertificeerden uniek in de foodservice en geeft aan dat de bedrijven een duidelijk voortouw nemen. Met bijna 700 gecertificeerde bedrijven is Green Key het grootste keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheidssector.

Masterclasses

Good Fish Foundation en Green Key trekken samen op om voorlichting te geven aan de inkopers van Green Key gecertificeerde accommodaties. Deze week staan er diverse masterclasses gepland. Landal Greenparcs en NH hotels hebben eerder al aangeklopt voor een stoomcursus ‘duurzaam visinkopen’.

VISwijzer

Vis die niet duurzaam is, wordt ook wel ‘rode vis’ genoemd. Rood betekent: ‘Koop deze vis niet, er is sprake van overbevissing of de manier van vangst of kweek is belastend.’ De indeling gebeurt door de VISwijzer. Daarin wordt vermeld welke vissen, schaal- en schelpdieren, die in Nederland te koop zijn voldoen op de punten van  duurzaamheid.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek