Grolsch 0.0% wint Gouden European Beer Star


Onderscheiding - Grolsch 0.0% is beloond met een gouden European Beer Star in de categorie ondergistend, alcoholvrij bier. Woensdag 14 november werden in Neurenberg deze prijzen uitgereikt. Een jury beoordeelde de bieren met een ster; brons, zilver en goud voor de winnaar. Met 2.344 bieren in 65 verschillende categorieën lag de lat dit jaar hoger dan ooit. “Voor het brouwen van Grolsch 0.0% hebben we een uniek proces ontwikkeld, waarbij de gistgroei gestimuleerd wordt en de alcoholische vergisting wordt afgeremd. Het is dan ook geweldig dat Grolsch 0.0% gewaardeerd is met deze prestigieuze prijs”, aldus Guy Evers, Meesterbrouwer bij Grolsch. De bieren worden allemaal beoordeeld op uiterlijk, schuim, geur, de unieke eigenschappen van het bier en natuurlijk smaak. Het alcoholvrije pils van Grolsch wordt net als de alcoholhoudende variant gebrouwen met 2 soorten hop, één voor de bitterheid en één voor het aroma. Het verschil tussen de twee bieren wordt gemaakt, zoals gezegd, door de gistsoort en brouwtechniek waardoor er bij de vergisting geen alcohol ontstaat. Bron; @FoodClicks Onderscheiding - Grolsch 0.0% is beloond met een gouden European Beer Star in de categorie ondergistend, alcoholvrij bier. Woensdag 14 november werden in Neurenberg deze prijzen uitgereikt. Een jury beoordeelde de bieren met een ster; brons, zilver en goud voor de winnaar. Met 2.344 bieren in 65 verschillende categorieën lag de lat dit jaar hoger dan ooit. “Voor het brouwen van Grolsch 0.0% hebben we een uniek proces ontwikkeld, waarbij de gistgroei gestimuleerd wordt en de alcoholische vergisting wordt afgeremd. Het is dan ook geweldig dat Grolsch 0.0% gewaardeerd is met deze prestigieuze prijs”, aldus Guy Evers, Meesterbrouwer bij Grolsch. De bieren worden allemaal beoordeeld op uiterlijk, schuim, geur, de unieke eigenschappen van het bier en natuurlijk smaak. Het alcoholvrije pils van Grolsch wordt net als de alcoholhoudende variant gebrouwen met 2 soorten hop, één voor de bitterheid en één voor het aroma. Het verschil tussen de twee bieren wordt gemaakt, zoals gezegd, door de gistsoort en brouwtechniek waardoor er bij de vergisting geen alcohol ontstaat. Bron; @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

BOB wordt VIB bij De Vrienden van Amstel LIVE

Event – De 26e editie van De Vrienden van Amstel LIVE is van start gegaan. Tot en met 26 januari bezoeken 200.000 vrienden de grootste Amstel kroeg van Nederland. Zoals in iedere kroeg is het de vraag: wie is de BOB vandaag? Om de BOB extra positief in de schijnwerpers te zetten introduceert De Vrienden van Amstel LIVE de VIB; oftewel de ‘very...

Lees bericht


Slijterij World of Nix ziet alcoholvrij als blijvende trend

Alcoholvrij – Op 1 januari start Dry January weer, de maand waarin mensen gestimuleerd worden even geen alcohol te drinken. Een logische maand na de kerstdagen en nieuwjaarsviering waarin het alcoholgebruik vaak hoger dan gemiddeld heeft gelegen. Maar het drinken van minder alcohol is ook een trend, zien ook de oprichters van de alcoholvrije slijterij World of Nix, een blijvende trend.

Lees bericht

Vrumona introduceert drie Royal Club Mocktails

Introductie - Alcoholvrij is al een grote trend in zowel bier als sterke drank, maar het aanbod in frisdranken is nog beperkt. Vrumona speelt hier op in met de introductie van Royal Club Mocktails in de klassieke smaken Gin Tonic, Mojito en Ginger Mule. Zonder alcohol en zonder suiker.

Lees bericht



Biermarkt bijna terug op niveau voor de COVID

Analyse - De Nederlandse biermarkt is bijna terug op het niveau van voor de COVID-19-pandemie. De biermarkt is alleen wel veranderd. Zo is het aandeel alcoholvrij bier en speciaalbier de afgelopen jaren gegroeid en dat van pils iets gedaald.

Lees bericht

Mariëlle Timmermans in jury World Alcohol-Free Awards

Verkiezing - Eind februari 2023 is de eerste editie van de World Alcohol-Free Awards in Londen. Een competitie, die zich specifiek richt op alcoholvrije dranken en gejureerd wordt door experts op het gebied van dranken zonder alcohol. De jury wordt gevormd door kenners met een specifieke expertise op het gebied van alcoholvrije dranken, Mariëlle Timmermans uit het Brabantse Hooge Mierde...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid