Grootste Shell ter wereld opent in Luxemburg, shop heeft McDonald's en Starbucks

Shell Berchem biedt inpandig onder meer een McDonald’s, Starbucks, Paradis Sucré, 2theloo en Deli2Go

Tankshops - Aan snelweg E25 bij Berchem in Luxemburg is na een omvangrijke renovatie het grootste Shell-tankstation ter wereld geopend. Shell Berchem biedt inpandig onder meer een McDonald’s, Starbucks, Paradis Sucré, 2theloo en Deli2Go.

“Dit is een belangrijke dag voor Shell’” zegt István Kapitány, executive vice president Shell Retail. “Ik ben er trots op dat we een tankstation hebben gerealiseerd waar de klant als gast wordt verwelkomd. Ik ben tevreden dat we er in zijn geslaagd met zo veel andere partners samen te werken, die met dezelfde toewijding het beste willen bieden aan hun klanten.” Shell Berchem, gelegen in de richting van Luxemburg-Stad, biedt de automobilist een ongekend aanbod aan alles wat er aan shopconcepten op het gebied van eten en drinken voorhanden is. Voorbeelden zijn de M&M’s chocolade-automaat waar men zelf M&M’s kan tappen en het Le Paradis Sucré met zoete lekkernijen als cup cakes, koekjes, macarons en vers schepijs van OLA.

Winkels
Het volledig vernieuwde winkelgedeelte biedt diverse winkels waaronder de Shell Select Shop met een breed aanbod aan producten waaronder fruit, smoothies, drankjes, snoepgoed en een uitgebreid vers-aanbod van Deli2Go met vers gemaakte broodjes, soepen en panini’s. Voor degenen die op zoek zijn naar rust en even willen bijkomen, zijn er diverse mogelijkheden op de eerste etage. Hier bevinden zich een Starbucks, Le Paradis Sucré en McDonald’s. Daarnaast hebben de sanitaire voorzieningen van 2theloo een upgrade gekregen.

Primeurs
Het 60.000 vierkante meter grote complex bevat verschillende Shell primeurs, waaronder een innovatief tanksysteem voor vrachtauto’s waarmee de tanktijd tot 50% kan worden verkort en waarmee met één betaaltransactie meerdere tanks kunnen worden bijgevuld. Het station is voorzien van interactieve schermen, waarop in dertien verschillende talen verkeers- en weerinformatie en aanbiedingen kunnen worden getoond. Shell Berchem is dertigmaal groter dan het gemiddelde Europese tankstation en telt 51 brandstofpompen. Op piekdagen komen er tot 25.000 gasten langs. Maar liefst 20 tot 30 vrachtwagens zijn iedere dag nodig om de brandstofpompen bij te vullen.

Bron: Shell/@FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk