HAK en Schouten Europe starten initiatief om plantaardige voeding te stimuleren

CEO Timo Hoogeboom van HAK (links) en directeur Henk Schouten van Schouten Europe gaan een samenwerking aan met HAS Den Bosch

Branche - Groenteconservenproducent HAK en Schouten Europe starten een initiatief om innovatie, educatie en ondernemerschap in plantaardige voeding te stimuleren.

Beide marktleiders in respectievelijk peulvruchten en vegetarische producten en vleesvervangers gaan hiervoor een samenwerking aan met de HAS Den Bosch. Onder de naam Praktijklocatie Plantaardige Eiwitten (PPE) wordt ingezet op een ‘triple helix’ kruisbestuiving tussen bedrijfsleven, studenten en de overheid. Het idee voor de samenwerking is ontstaan binnen de Green Protein Alliance (GPA), waarvan beide in Giessen gevestigde bedrijven deel uitmaken. Deze alliantie van marktpartijen en non-profit instellingen wil, ondersteund door het ministerie van EZ en het Voedingscentrum, met gerichte acties de consumptie van plantaardige eiwitten stimuleren. De Praktijklocatie Plantaardige Eiwitten is het eerste concrete initiatief dat onder de vlag van de GPA wordt gelanceerd.

Toekomst
HAK en Schouten Europe gaan een lange termijn samenwerking aan met de HAS, waarbij zij onder meer de minor ‘Plant(w)aardige toekomst’ ondersteunen. Hiervoor gaan beide ondernemingen input leveren voor ketenbrede ‘van grond tot mond’ projecten waar studenten in multidisciplinaire groepen aan gaan werken. Ook gaan beide partners gastcolleges en afstudeerprojecten aanbieden aan studenten op het gebied van teelt, productontwikkeling of commercie in plantaardige voeding.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk