Hannah’s wil horeca met dagbestedingsplek combineren

Laura (l) en Hannah van Holk
bekijk video's

Dagbesteding – Er zijn al de horecazaken van Brownies & Downies, maar onderneemster Laura van Holk, wil met haar initiatief Hannah’s er graag nog een horecalocatie met dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking uit Amsterdam en omstreken aan toevoegen.

Het moet een plek worden voor een doelgroep die geen betaald werk kan doen, maar wel kan leren om zich te ontwikkelen. De mensen met een beperking kunnen op die manier bijdragen aan de maatschappij. De horecazaak in Mediterrane sferen moet komen in Amsterdam en een dagbestedingsplek worden voor mensen met een verstandelijke beperking uit Amsterdam en omstreken.

Met Hannah’s opent Van Holk, volgens haarzelf, de eerste particuliere dagbestedingsplek gecombineerd met horeca in Amsterdam. De naam Hannah is afkomstig van haar zusje, die een hersenbeschadiging heeft. Door haar ervaring met Hannah weet zij als geen ander hoe belangrijk liefdevolle, goede en passende zorg is voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook hoe lastig dit te vinden is.

Crowdfunding

Het winnen van een subsidie tijdens een pitchavond van stadsdeel West van de Gemeente Amsterdam was voor Laura een mooie kick-off om van Hannah’s realiteit te maken. Momenteel is zij bezig met een crowdfunding via het platform CrowdAboutNow om de financiering rond te krijgen. Het streefbedrag heeft zij echter nog niet bereikt. Investeren in dit maatschappelijke horecaproject kan tot eind november. Daarnaast is zij hard op zoek naar een geschikte locatie voor Hannah’s, in Amsterdam West.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek