Hannah’s wil horeca met dagbestedingsplek combineren
Dagbesteding – Er zijn al de horecazaken van Brownies & Downies, maar onderneemster Laura van Holk, wil met haar initiatief Hannah’s er graag nog een horecalocatie met dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking uit Amsterdam en omstreken aan toevoegen. Het moet een plek worden voor een doelgroep die geen betaald werk kan doen, maar wel kan leren om zich te ontwikkelen. De mensen met een beperking kunnen op die manier bijdragen aan de maatschappij. De horecazaak in Mediterrane sferen moet komen in Amsterdam en een dagbestedingsplek worden voor mensen met een verstandelijke beperking uit Amsterdam en omstreken. Met Hannah’s opent Van Holk, volgens haarzelf, de eerste particuliere dagbestedingsplek gecombineerd met horeca in Amsterdam. De naam Hannah is afkomstig van haar zusje, die een hersenbeschadiging heeft. Door haar ervaring met Hannah weet zij als geen ander hoe belangrijk liefdevolle, goede en passende zorg is voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook hoe lastig dit te vinden is. Crowdfunding Het winnen van een subsidie tijdens een pitchavond van stadsdeel West van de Gemeente Amsterdam was voor Laura een mooie kick-off om van Hannah’s realiteit te maken. Momenteel is zij bezig met een crowdfunding via het platform CrowdAboutNow om de financiering rond te krijgen. Het streefbedrag heeft zij echter nog niet bereikt. Investeren in dit maatschappelijke horecaproject kan tot eind november. Daarnaast is zij hard op zoek naar een geschikte locatie voor Hannah’s, in Amsterdam West. Bron: @FoodClicks Dagbesteding – Er zijn al de horecazaken van Brownies & Downies, maar onderneemster Laura van Holk, wil met haar initiatief Hannah’s er graag nog een horecalocatie met dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking uit Amsterdam en omstreken aan toevoegen. Het moet een plek worden voor een doelgroep die geen betaald werk kan doen, maar wel kan leren om zich te ontwikkelen. De mensen met een beperking kunnen op die manier bijdragen aan de maatschappij. De horecazaak in Mediterrane sferen moet komen in Amsterdam en een dagbestedingsplek worden voor mensen met een verstandelijke beperking uit Amsterdam en omstreken. Met Hannah’s opent Van Holk, volgens haarzelf, de eerste particuliere dagbestedingsplek gecombineerd met horeca in Amsterdam. De naam Hannah is afkomstig van haar zusje, die een hersenbeschadiging heeft. Door haar ervaring met Hannah weet zij als geen ander hoe belangrijk liefdevolle, goede en passende zorg is voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook hoe lastig dit te vinden is. Crowdfunding Het winnen van een subsidie tijdens een pitchavond van stadsdeel West van de Gemeente Amsterdam was voor Laura een mooie kick-off om van Hannah’s realiteit te maken. Momenteel is zij bezig met een crowdfunding via het platform CrowdAboutNow om de financiering rond te krijgen. Het streefbedrag heeft zij echter nog niet bereikt. Investeren in dit maatschappelijke horecaproject kan tot eind november. Daarnaast is zij hard op zoek naar een geschikte locatie voor Hannah’s, in Amsterdam West. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtSteeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd
Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.
Lees berichtRestaurant Hemel & Aarde krijgt er een wijnbar bij
Horeca - Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht krijgt er een bijdehand jong zusje bij. Half mei opent het team direct naast het restaurant een wijnbar.
Lees berichtSfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten
Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.
Lees bericht