HAS start minor gericht op plantaardige voeding


Opleiding - Studenten van HAS Hogeschool en de Hogeschool van Arnhem zijn op 2 en 3 mei 2017 van start gegaan met de eerste editie van de nieuwe derdejaars minor ‘Plant(w)aardige toekomst’. In deze minor van 10 weken bestuderen 40 studenten de gehele plantaardige voedselketen. Het is voor het eerst dat hbo-instellingen in samenwerking met het bedrijfsleven een onderwijsprogramma samenstellen dat inhaakt op de transitie naar ‘groene eiwitten’ in ons dagelijkse eetpatroon en de wereldwijde trend dat we als consument steeds vaker kiezen voor plantaardig eten. De minor ‘Plant(w)aardige toekomst’ behandelt de gehele plantaardige voedselketen van ‘grond tot mond’. Zowel studenten van de HAS (studierichtingen Dier- en veehouderij, Voedingsmiddelentechnologie, Food Innovation, Tuinbouw en akkerbouw en Toegepaste Biologie) als studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (studierichting Voeding en Diëtiek) nemen deel aan de minor. De studenten gaan in multidisciplinaire teams aan de slag met verschillende projecten. Groentefabrikant HAK ondersteunt het programma met twee projecten waar acht studenten de komende weken aan gaan werken, ‘het effect van klimaat op zomergroenten’ en ‘de Hollandse bruine boon’. Het idee voor de samenwerking tussen HAS Hogeschool, HAK en Schouten Europe ontstond binnen de Green Protein Alliance (GPA). Bron: HAS Hogeschool/HAK Opleiding - Studenten van HAS Hogeschool en de Hogeschool van Arnhem zijn op 2 en 3 mei 2017 van start gegaan met de eerste editie van de nieuwe derdejaars minor ‘Plant(w)aardige toekomst’. In deze minor van 10 weken bestuderen 40 studenten de gehele plantaardige voedselketen. Het is voor het eerst dat hbo-instellingen in samenwerking met het bedrijfsleven een onderwijsprogramma samenstellen dat inhaakt op de transitie naar ‘groene eiwitten’ in ons dagelijkse eetpatroon en de wereldwijde trend dat we als consument steeds vaker kiezen voor plantaardig eten. De minor ‘Plant(w)aardige toekomst’ behandelt de gehele plantaardige voedselketen van ‘grond tot mond’. Zowel studenten van de HAS (studierichtingen Dier- en veehouderij, Voedingsmiddelentechnologie, Food Innovation, Tuinbouw en akkerbouw en Toegepaste Biologie) als studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (studierichting Voeding en Diëtiek) nemen deel aan de minor. De studenten gaan in multidisciplinaire teams aan de slag met verschillende projecten. Groentefabrikant HAK ondersteunt het programma met twee projecten waar acht studenten de komende weken aan gaan werken, ‘het effect van klimaat op zomergroenten’ en ‘de Hollandse bruine boon’. Het idee voor de samenwerking tussen HAS Hogeschool, HAK en Schouten Europe ontstond binnen de Green Protein Alliance (GPA). Bron: HAS Hogeschool/HAK

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid