Helft Nederlanders gaat uit eten tijdens de feestdagen


Onderzoek - 47% van de Nederlanders gaat uit eten tijdens de aankomende feestdagen. Hoewel iets meer dan de helft liever thuis kokkerelt, is vooral Tweede Kerstdag erg populair om buiten de deur te eten. Bijna de helft (48%) van de respondenten heeft op deze dag een diner in een restaurant gereserveerd.  Dat blijkt uit onderzoek van reserveringssite IENS. De feestdagen worden ook bij voorkeur met dierbaren doorgebracht, zo blijkt uit het onderzoek. Zo nuttigen Nederlanders het kerstdiner in een restaurant het liefst in gezelschap van hun partner (50%) of familieleden (43%). Een minderheid (7%) kiest ervoor om aan tafel te schuiven met vrienden. Opvallend is dat de minste reserveringen zijn gemaakt op Oudejaarsavond (2%) en Nieuwjaarsdag (7%), juist deze feestdagen brengt men liever thuis door. Wereldkeuken favoriet Ondanks dat het een speciale gelegenheid is, blijven Nederlanders volgens het onderzoek reserveren bij hun favoriete restauranttypes. De wereldkeuken (21%), Franse keuken (20%) en Italiaanse keuken (9%) vallen het meest in de smaak. De belangrijkste criteria voor het selecteren van een restaurant tijdens de feestdagen zijn het kerstmenu, ambiance en service. Ook de afstand naar het restaurant telt sterk mee in de beslissing. Gemiddeld wordt er  45 euro aan een kerstdiner besteed. Meeste reserveringen in de Randstad Groepsreserveringen in Nederland zijn de afgelopen maand met 20% zijn gestegen, zo blijkt uit de reserveringen bij IENS. De verwachting is dat dit alleen maar toeneemt tot het einde van de kerstperiode. Vooral in de Randstad worden veel kerstdiners in restaurants geboekt. De meeste reserveringen zijn gemaakt in Amsterdam (25%), gevolgd door Utrecht (7%) en Rotterdam (6%). Bron: IENS Onderzoek - 47% van de Nederlanders gaat uit eten tijdens de aankomende feestdagen. Hoewel iets meer dan de helft liever thuis kokkerelt, is vooral Tweede Kerstdag erg populair om buiten de deur te eten. Bijna de helft (48%) van de respondenten heeft op deze dag een diner in een restaurant gereserveerd.  Dat blijkt uit onderzoek van reserveringssite IENS. De feestdagen worden ook bij voorkeur met dierbaren doorgebracht, zo blijkt uit het onderzoek. Zo nuttigen Nederlanders het kerstdiner in een restaurant het liefst in gezelschap van hun partner (50%) of familieleden (43%). Een minderheid (7%) kiest ervoor om aan tafel te schuiven met vrienden. Opvallend is dat de minste reserveringen zijn gemaakt op Oudejaarsavond (2%) en Nieuwjaarsdag (7%), juist deze feestdagen brengt men liever thuis door. Wereldkeuken favoriet Ondanks dat het een speciale gelegenheid is, blijven Nederlanders volgens het onderzoek reserveren bij hun favoriete restauranttypes. De wereldkeuken (21%), Franse keuken (20%) en Italiaanse keuken (9%) vallen het meest in de smaak. De belangrijkste criteria voor het selecteren van een restaurant tijdens de feestdagen zijn het kerstmenu, ambiance en service. Ook de afstand naar het restaurant telt sterk mee in de beslissing. Gemiddeld wordt er  45 euro aan een kerstdiner besteed. Meeste reserveringen in de Randstad Groepsreserveringen in Nederland zijn de afgelopen maand met 20% zijn gestegen, zo blijkt uit de reserveringen bij IENS. De verwachting is dat dit alleen maar toeneemt tot het einde van de kerstperiode. Vooral in de Randstad worden veel kerstdiners in restaurants geboekt. De meeste reserveringen zijn gemaakt in Amsterdam (25%), gevolgd door Utrecht (7%) en Rotterdam (6%). Bron: IENS

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid