HEMA rookworst krijgt er een pittig broertje bij

De pittige rookworst is een limited edition en zal alleen tijdens actieperioden verkrijgbaar zijn

Nieuws - De beroemde rookworst van HEMA krijgt er een pittige variant bij. Volgens de retailketen biedt de nieuwe rookworst ‘dezelfde heerlijke smaak als de vertrouwde klassieker, maar met net wat meer pit’.

De pittige rookworst is een limited edition en zal alleen tijdens actieperioden verkrijgbaar zijn. Met de introductie komt het aantal varianten op drie. Het verschil met de reguliere en magere rookworst zit ‘m volgens HEMA in de ingrediënten. Voor de pittige variant zijn meer specerijen gebruikt die zorgen voor de extra pit. Aan de knapperige korst is niks veranderd en ook de worst zelf blijft sappig. De pittige rookworst wordt, net als de andere HEMA rookworsten, op traditionele wijze met de hand geproduceerd met alleen puur kwaliteitsvlees, zo belooft HEMA.

Jaren ‘30
De winkelketen heeft de rookworst al sinds de jaren ‘30 in het assortiment. De worst wordt 7 tot 8 uur gerookt op eiken- en beukenhouten snippers. Hetzelfde geldt voor de nieuwe variant. De nieuwe pittige rookworst is verkrijgbaar in alle HEMA filialen van 16 oktober t/m 5 november, van 20 november t/m 3 december en in 2018 van 19 februari t/m 3 maart. De pittige variant gaat 2,25 euro kosten, maar tijdens de actiedagen kunnen er twee worden gekocht voor 4 euro.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk