HEMA wil aansluiten bij cao Retail Non-food


Formulenieuws - HEMA heeft het voornemen over te gaan naar de Cao Retail Non-food. De huidige cao van HEMA, die geldt voor het overgrote deel van de medewerkers, loopt af op 31 maart van dit jaar. Het bedrijf wil haar arbeidsvoorwaarden moderniseren en gelijktrekken met de rest van de retailmarkt en haar franchisenemers. HEMA geeft aan dat er binnenkort overleg wordt gevoerd met de gesprekspartners hierover om te komen tot een nieuw en gelijkwaardig arbeidsvoorwaardenpakket voor de huidige medewerkers. Het overgaan naar de Cao Retail Non-food draagt volgens de directie van HEMA bij aan het structureel verlagen van het kostenniveau. Recent werd in dat kader ook een banenreductie op het hoofdkantoor aangekondigd. Bron: @FoodClicks Formulenieuws - HEMA heeft het voornemen over te gaan naar de Cao Retail Non-food. De huidige cao van HEMA, die geldt voor het overgrote deel van de medewerkers, loopt af op 31 maart van dit jaar. Het bedrijf wil haar arbeidsvoorwaarden moderniseren en gelijktrekken met de rest van de retailmarkt en haar franchisenemers. HEMA geeft aan dat er binnenkort overleg wordt gevoerd met de gesprekspartners hierover om te komen tot een nieuw en gelijkwaardig arbeidsvoorwaardenpakket voor de huidige medewerkers. Het overgaan naar de Cao Retail Non-food draagt volgens de directie van HEMA bij aan het structureel verlagen van het kostenniveau. Recent werd in dat kader ook een banenreductie op het hoofdkantoor aangekondigd. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht


Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees bericht

Horeca akkoord met cao-onderhandelingsresultaat

Horeca - KHN is samen met FNV Horeca en CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Vandaag werd bekend dat de achterbannen akkoord zijn met het eerder bekendgemaakte onderhandelingsresultaat. Daarmee is de nieuwe Horeca-cao een feit. De nieuwe Horeca-cao gaat per 1 januari 2024 in en loopt tot en met 31 december 2024.

Lees bericht



Start vernieuwing HEMA-winkels op negen NS-stations

Formulenieuws - HEMA en NS hebben een overeenkomst getekend voor de verlenging van de winkels op negen grote stations. Deze overeenkomst geldt voor een periode van zeven jaar. Als onderdeel van de verlening worden de locaties aangepast met elementen uit de vier pilot-winkels zoals HEMA die begin dit jaar opende.

Lees bericht

HEMA opent twee locaties met vernieuwde foodconcepten

Formulenieuws – Naast de nieuwe HEMA-locaties met de vernieuwde HEMA-foodcourt en de vernieuwende La Place-vestigingen in Hilversum en Alkmaar, opende de winkelketen onlangs ook een tweetal locaties met daarin het eigen foodcourt en een nieuwe opzet van het restaurant. Dat gaat om de locaties Voorburg en Assen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid