Hema wil er in Groot-Brittannië nog tien vestigingen bij

Na de eerdere opening van drie winkels in de Spaanse hoofdstad Madrid kreeg afgelopen mei Barcelona de eerste vestiging van Hema

Retail - Winkelketen Hema wil de komende jaren flink uitbreiden in Groot-Brittannië. Het bedrijf denkt aan de opening van zeker nog tien vestigingen in de UK. De Britse plannen komen bovenop de verdere groei van het aantal Hema-vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Waar Hema het in Nederland door de toenemende concurrentie van onder meer Action, Primark en Albert Heijn moeilijk heeft, zoekt het expansie in het buitenland. De succesvolle lancering van de formule in onder meer Parijs, is voor Hema reden verder te investeren in buitenlandse groei. Hema ziet hierbij groeikansen in onder meer Groot-Brittannië. Zo streeft algemeen directeur Tjeerd Jegen van Hema naar de opening van tien nieuwe Britse vestigingen die vooral moeten komen op grote treinstations en in drukke winkelstraten. Dit maakte Jegen maandag bekend tijdens de opening van de nieuwe Hema op het Eulon-treinstation in Londen. ”Consumptiegewoonten van consumenten veranderen”, zegt Jegen in The Telegraph. “Men wil meer voor minder en onze filosofie is altijd geweest om het leven voor hen gemakkelijker te maken. Dit is voor ons een geschikt moment om uit te breiden op de Britse markt.”

Start
De nieuwe Hema op het Londense Eulon-treinstation is de zevende vestiging van Hema in het Verenigd Koninkrijk na de start in 2014 met twee winkels in Londen. Op het treinstation van Birmingham opende de winkelketen afgelopen jaar de eerste Hema buiten Londen. Naast uitbreiding in Groot-Brittannië wil Hema ook internationaal uitbreiden in Duitsland, Frankrijk en Spanje. In zeven Europese landen telt Hema momenteel in totaal ruim 700 winkels.

Bron@FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk